Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Utjecaj dodatka selena u hrani i smrzavanja na tehnološka svojstva mesa brojlera (CROSBI ID 206640)

Prilog u časopisu | izvorni znanstveni rad

Marenčić, Dejan ; Pušić, Ivan ; Kozačinski, Lidija ; Njari, Bela ; Milinković Tur, Suzana ; Cvrtila Fleck, Željka Utjecaj dodatka selena u hrani i smrzavanja na tehnološka svojstva mesa brojlera // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 16 (2014), 2; 151-155

Podaci o odgovornosti

Marenčić, Dejan ; Pušić, Ivan ; Kozačinski, Lidija ; Njari, Bela ; Milinković Tur, Suzana ; Cvrtila Fleck, Željka

hrvatski

Utjecaj dodatka selena u hrani i smrzavanja na tehnološka svojstva mesa brojlera

U radu je istraživan utjecaj dodatka selena u obrok i postupka smrzavanja na tehnološka svojstva mesa brojlera. Istraživanje je provedeno na pilićima (n=300) hibridima teške pasmine Cobb 500 koji su razdijeljeni s obzirom na oblik i količinu dodanog Se u hrani u tri skupine. Dodatak Se u hrani nije imao značajan utjecaj na električnu provodljivost i boju pilećega mesa (P>0, 05). Duboko smrzavanje imalo je značajan utjecaj na električnu provodljivost (P<0, 001) i svijetloću mesa, tj. na L* vrijednost (P<0, 05), dok su samo zanemarive razlike utvrđene za parametre boje a* i b* (P>0, 05).

selen ; tehnološka svojstva ; brojleri

nije evidentirano

engleski

The effects of selenium addition in feed and freezing to technological characteristics of broiler meat

nije evidentirano

selenium ; technological characteristics ; broiler meat

nije evidentirano

Podaci o izdanju

16 (2)

2014.

151-155

objavljeno

1332-0025

Povezanost rada

Biotehnologija