Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Utjecaj procesa ukomljavanja na bistroću piva (CROSBI ID 386536)

Ocjenski rad | diplomski rad

Odak, Andrea Utjecaj procesa ukomljavanja na bistroću piva / Tišma, Marina (mentor); Jurić, Anita (neposredni voditelj). Mostar, Sveučilište u Mostaru, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, . 2014

Podaci o odgovornosti

Odak, Andrea

Tišma, Marina

Jurić, Anita

hrvatski

Utjecaj procesa ukomljavanja na bistroću piva

Cilj ovog rada bio je istražiti utjecaj temperature i temperaturnih stanki prilikom infuzijskog postupka ukomljavanja u proizvodnji piva na bistroću dvije vrste svijetlih piva i jedne vrste crnog piva. Svi ostali parametri proizvodnje piva su bili isti pri čemu su proizvedena piva ujednačene kvalitete u pogledu boje CO2, pH i udjela alkohola. Povišenje temperature proteolize i produženje temperaturne stanke za rezultat je imalo sniženje sadržaja ukupnih polifenola i narušavanje bistroće gotovih piva.

ukomljavanje ; ukupni polifenoli ; bistroća ; proteoliza

nije evidentirano

engleski

The influence of mashing on beer haze

nije evidentirano

mashing ; total polyphenols ; haze proteolysis

nije evidentirano

Podaci o izdanju

50

14.07.2014.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Sveučilište u Mostaru, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet

Mostar

Povezanost rada

Biotehnologija, Prehrambena tehnologija