Utjecaj procesa ukomljavanja na bistroću piva (CROSBI ID 386536)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Odak, Andrea
Tišma, Marina
Jurić, Anita
hrvatski
Utjecaj procesa ukomljavanja na bistroću piva
Cilj ovog rada bio je istražiti utjecaj temperature i temperaturnih stanki prilikom infuzijskog postupka ukomljavanja u proizvodnji piva na bistroću dvije vrste svijetlih piva i jedne vrste crnog piva. Svi ostali parametri proizvodnje piva su bili isti pri čemu su proizvedena piva ujednačene kvalitete u pogledu boje CO2, pH i udjela alkohola. Povišenje temperature proteolize i produženje temperaturne stanke za rezultat je imalo sniženje sadržaja ukupnih polifenola i narušavanje bistroće gotovih piva.
ukomljavanje ; ukupni polifenoli ; bistroća ; proteoliza
nije evidentirano
engleski
The influence of mashing on beer haze
nije evidentirano
mashing ; total polyphenols ; haze proteolysis
nije evidentirano
Podaci o izdanju
50
14.07.2014.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Sveučilište u Mostaru, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet
Mostar