Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Impact of types and hop species on concentration of total polyphenols in leger pale and dark beers (CROSBI ID 390769)

Ocjenski rad | diplomski rad

Ćorić, Nevena Impact of types and hop species on concentration of total polyphenols in leger pale and dark beers / Tišma, Marina (mentor); Mostar, Sveučilište u Mostaru, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, . 2014

Podaci o odgovornosti

Ćorić, Nevena

Tišma, Marina

engleski

Impact of types and hop species on concentration of total polyphenols in leger pale and dark beers

Cilj ovog diplomskog rada je odrediti utjecaj različitih tipova i sorti hmelja na koncentraciju ukupnih polifenola u svijetlim i tamnim lager pivima, proizvedenim u industrijskom mjerilu u Hercegovačkoj pivovari. Istraživan je utjecaj dva različita tipa hmelja: hmeljni peleti i hmeljni ekstrakti. Korišteni su hmeljni peleti iz 5 različitih sorti hmelja (Hallertau Magnum, Styrian Goldings, Saaz, Aurora i Sladek), a hmeljni ekstrakt bio je porijeklom iz sorte Hallertau. Pokazano je da svijetla lager piva imaju nižu koncentraciju ukupnih polifenola (110 - 179 mg/L) u usporedbi sa crnim pivima (230 – 260 mg/L). Niže koncentracije ukupnih polifenola (110 – 131 mg/L) izmjerene su u pivima u čijem je procesu proizvodnje korišten hmeljni ekstrakt dok su piva proizvedena shmeljnim peletima imala višu koncentracije polifenola (139 do140 mg/L).

hop; hop pellets; hop extract; proteolytic temperature

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

Podaci o izdanju

40

29.09.2014.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Sveučilište u Mostaru, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet

Mostar

Povezanost rada

Brodogradnja, Biotehnologija, Prehrambena tehnologija