Uzgoj i potrošnja krumpira u Hrvatskoj i Sloveniji (CROSBI ID 211434)
Prilog u časopisu | izvorni znanstveni rad | domaća recenzija
Podaci o odgovornosti
Sito, Stjepan ; Šket, Branko ; Koren, Marjana ; Džaja, Vladimir ; Grubor, Mateja ; Maletić, Iva.
hrvatski
Uzgoj i potrošnja krumpira u Hrvatskoj i Sloveniji
Cilj ovog rada je ispitati proizvodnju, konzumaciju i potrošnju krumpira u Hrvatskoj i u Sloveniji. U anketnom ispitivanju je sudjelovalo 79 slučajnih ispitanika u Hrvatskoj i 70 slučajnih ispitanika u Sloveniji. Konzumacija krumpira prisutna je u cijelom svijetu tako da su i naše ankete potvrdile njegovu čestu primjenu u Hrvatskoj i Sloveniji. Krumpir iziskuje puno tehnoloških operacija i mehanizacije što uvjetuje njegovu tržišnu cijenu. Istraživanje je dokazalo da tržišna cijena značajno utječe na potrošnju krumpira, kako u Hrvatskoj tako i u Sloveniji. Slovenci više prakticiraju vlastitu proizvodnju, dok Hrvati u nešto većem postotku kupuju krumpir. Po pripremi krumpira za konzumaciju nema velikih razlika između ispitanika iz Hrvatske i ispitanika iz Slovenije.
krumpir ; proizvodnja krumpira ; anketni upitnik o krumpiru
nije evidentirano
engleski
Potato growing and consumption in Croatia and Slovenia
nije evidentirano
potato ; the production of potatoes ; survey questionnaire about potato
nije evidentirano