Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Sušenje gljiva (CROSBI ID 211436)

Prilog u časopisu | izvorni znanstveni rad | domaća recenzija

Sito, Stjepan ; Grubor, Mateja ; Šket, Branko ; Koren, Marjana ; Džaja, Vladimir ; Maletić, Iva. Sušenje gljiva // Glasnik zaštite bilja, 37 (2014), 5; 38-42

Podaci o odgovornosti

Sito, Stjepan ; Grubor, Mateja ; Šket, Branko ; Koren, Marjana ; Džaja, Vladimir ; Maletić, Iva.

hrvatski

Sušenje gljiva

Uzgoj gljiva zahtijeva primjenu nove tehnike i tehnologije, te stalno ulaganje u proizvodni sustav. Tijekom proizvodnog ciklusa nastaju gubici i značajni troškovi u sustavu distribucije. U radu su prikazane mogućnosti industrijskog sušenja šampinjona i bukovače u različitim oblicima. Kako bi se zadržala kvaliteta i minimalizira troškovi sušenja nužno je proces sušenja optimalizirati. To se postiže primjenom različitih temperatura i brzina zraka za sušenje.

gljive ; sušenje ; temperatura zraka za sušenje

nije evidentirano

engleski

Drying mushrooms

nije evidentirano

mushrooms ; drying ; drying air temperature

nije evidentirano

Podaci o izdanju

37 (5)

2014.

38-42

objavljeno

0350-9664

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)