Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Analiza kvalitete slada proizvedenog iz ječma sorti Barun i Bingo (CROSBI ID 392448)

Ocjenski rad | diplomski rad

Lukić, Anita Analiza kvalitete slada proizvedenog iz ječma sorti Barun i Bingo / Tišma, Marina (mentor); Mostar, Sveučilište u Mostaru, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, . 2014

Podaci o odgovornosti

Lukić, Anita

Tišma, Marina

hrvatski

Analiza kvalitete slada proizvedenog iz ječma sorti Barun i Bingo

Cilj ovog diplomskog rada bio je proizvesti slad iz ječma sorti Barun i Bingo u mikrosladari, analizirati parametre kvalitete ječma i slada, te usporediti ove rezultate s rezultatima kvalitete ječma nepoznatih sorti, označenih s kodovima 28 i 32. Osim standardnih parametera kvalitete ječma i slada, analizirani su i udio ukupnih polifenola, flavanoida i proteina u ekstraktima ječma i slada. Zbog visokog udjela proteina u svim uzorcima ječma, može se zaključiti da niti jedna ispitivana sorta nije pogodna za upotrebu za proizvodnju slada. Svi ostali parametri kvalitete slada bili su izvan granica ili na samoj granici poželjnih svojstava za pivarsku industriju. Vrijednosti udjela ekstrakta iznosile su od 71, 64% do 80, 21%, razlika fine i grube meljave od 4, 12% do 7, 15%, Kolbachov indeks od 35, 2% do 39%, viskoznost od 1, 559 mPa•s do 1, 805 mPa•s, friabilnost od 39 % do 53, 68%.

Barun ; Bingo ; kvaliteta ječma i slada ; slad ; slađenje

nije evidentirano

engleski

Analysis of the quality of malt produced from barley varieties Barun and Bingo

nije evidentirano

Barun ; Bingo ; barley and malt quality control ; malt ; malting

nije evidentirano

Podaci o izdanju

49

14.11.2014.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Sveučilište u Mostaru, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet

Mostar

Povezanost rada

Biotehnologija, Prehrambena tehnologija