Sigurnost hrane/Od polja do stola (CROSBI ID 746129)
Druge vrste radova | ostalo
• Obrazovni materijal (nedefinirano )
Podaci o odgovornosti
Bažok, Renata ; Đugum, Jelena ; Grbeša, Darko, Hadžiosmanović, Mirza ; Havranek, Jasmina ; Ivanković, Ante ; Jakopović, Ivan ; Orešković, Stjepan ; Rupić, Vlatko ; Samaržija, Dubravka ; Tudor Kalit, Milna
Havranek, Jasmina ; Tudor Kalit, Milna
hrvatski
Sigurnost hrane/Od polja do stola
Kroz trinaest poglavlja razmatraju se opći principi o sigurnosti hrane, ali i pojedina specifična područja, rješenja i najbolja praksa. Sustavno se opisuju svi važni dijelove materije - biološke, kemijske i fizikalne opasnosti, biološki kontaminanti mlijeka i mliječnih proizvoda, kemijski kontaminanti (teški metali, industrijski onečiščivaći, lijekovi i mikotoksini, sredstva za zaštitu bilja), zatim HACCP sustav i metodologija analize rizika u hrani, sljedivost hrane te veterinarsko-higijenske kontrole namirnica animalnog podrijetla, a onda i međunarodni pristup u dobrobiti životinja te sustav upravljanja sigurnošću hrane za životinje. Opisani su i zahtjevi javnog zdravstva, odnosno sigurna prehrana u funkciji javnog zdravstva. Razmatra se i označavanje hrane kao važan aspekt sigurnosti hrane i s time u vezi zaštita potrošača.
sigurnost hrane; kontaminanti; sljedivost; HACCP; zakonodavstvo o hrani
nije evidentirano
engleski
Food safety/From field to table
nije evidentirano
food safety; contaminants; treacebility; HACCP; food safety law
nije evidentirano
Podaci o izdanju
Zagreb: MEP Consult
454
2014.
nije evidentirano
objavljeno
978-953-6807-31-4