Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

English in Food Technology for Graduate Students (CROSBI ID 746206)

Autorska knjiga | udžbenik | domaća recenzija

• Obrazovni materijal (visoko obrazovanje )

Obad, Lidija ; Šarić, Antonija English in Food Technology for Graduate Students. Osijek: Sveučilište Josipa Jurja Strossmajera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet, 2015

Podaci o odgovornosti

Obad, Lidija ; Šarić, Antonija

engleski

English in Food Technology for Graduate Students

Udžbenik je namijenjen studentima različitih usmjerenja diplomskoga studija na prehrambeno- tehnološkom fakultetu. Nastavne su cjeline određene temama polaznih tekstova koje su usko vezane uz prehrambeno-tehnološku struku, odnosno teme iz područja prehrambenoga injženjerstva, procesnoga injženjerstva, znanosti o hrani i nutricionizmu. Primjerice, tekstovi govore o osnovnim načelima prehrambeno-tehnoloških procesa, posebnim postupcima koji se primjenjuju u proizvodnji i čuvanju hrane, suvremenim tehnološkim procesima, proizvodnji vina, kruha, sira, zdravstvenim i etičkim aspektima proizvodnje hrane itd. No, mnogi tekstovi sadrže i osvrt na elemente koji se mogu razlikovati u različitim državama, odnosno kulturološkim okruženjima. Na taj se način studenti upoznaju i s kontekstualnim specifičnostima svoje struke. Cilj je takvih tekstova razvijati međukulturnu svjesnost, ali i svjesnost o procesu globalizacije i njegovim posljedicama.

Food Technology ; Process Engineering ; Food and Nutrition

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Osijek: Sveučilište Josipa Jurja Strossmajera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet

2015.

978-953-7005-3-5

152

objavljeno

Povezanost rada

Filologija, Nutricionizam, Prehrambena tehnologija