Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Antibakterijska učinkovitost meda (CROSBI ID 215692)

Prilog u časopisu | stručni rad

Tlak Gajger, Ivana ; Vlainić, Josipa ; Stoić, Marko Antibakterijska učinkovitost meda // Hrvatska pčela, 132 (2013), 6; 188-191

Podaci o odgovornosti

Tlak Gajger, Ivana ; Vlainić, Josipa ; Stoić, Marko

hrvatski

Antibakterijska učinkovitost meda

zbog antimikrobnih i antioksidativnih svojstava med može očuvti hranu kao prirodni konzervans. međutim, nedovoljno su istražena inhibitorna učinkovitost meda na rast bakterija odgovornih za kvarenje hrane, kao i uzročnike naučestalijih infekcija u ljudi i životinja. u radu su prikazani rezultati provedenih istraživanja antibaktekijskih učinaka meda iz kontinentalnog dijela Hrvatske.

med; antibakterijska i antioksidativna svojstva; infekcije

nije evidentirano

engleski

Antibacterial effects of honey

nije evidentirano

honey; antibacterial and antioxsidative properties; infections

nije evidentirano

Podaci o izdanju

132 (6)

2013.

188-191

objavljeno

1330-3635

Povezanost rada

Veterinarska medicina