izvor podataka: crosbi
!
Antibakterijska učinkovitost meda (CROSBI ID 215692)
Prilog u časopisu | stručni rad
Tlak Gajger, Ivana ; Vlainić, Josipa ; Stoić, Marko
Antibakterijska učinkovitost meda // Hrvatska pčela, 132 (2013), 6; 188-191
Podaci o odgovornosti
Tlak Gajger, Ivana ; Vlainić, Josipa ; Stoić, Marko
hrvatski
Antibakterijska učinkovitost meda
zbog antimikrobnih i antioksidativnih svojstava med može očuvti hranu kao prirodni konzervans. međutim, nedovoljno su istražena inhibitorna učinkovitost meda na rast bakterija odgovornih za kvarenje hrane, kao i uzročnike naučestalijih infekcija u ljudi i životinja. u radu su prikazani rezultati provedenih istraživanja antibaktekijskih učinaka meda iz kontinentalnog dijela Hrvatske.
med; antibakterijska i antioksidativna svojstva; infekcije
nije evidentirano
engleski
Antibacterial effects of honey
nije evidentirano
honey; antibacterial and antioxsidative properties; infections
nije evidentirano
Podaci o izdanju
Povezanost rada
Povezane osobe
Povezane ustanove