Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Dim površinski konzervira i stvara specifičnu boju i aromu kulena (CROSBI ID 217088)

Prilog u časopisu | stručni rad

Kovačević, Dragan Dim površinski konzervira i stvara specifičnu boju i aromu kulena // Agroglas, 347 (2014), 37-37

Podaci o odgovornosti

Kovačević, Dragan

hrvatski

Dim površinski konzervira i stvara specifičnu boju i aromu kulena

Ključno je tijekom dimljenja kulena osigurati nepotpuno izgaranje (tinjanje) strugotine tvrdih vrsta drveta te hladno dimljenje (temperaturu dima od 25 – 28 oC) čime se sprječava stvaranje po zdravlje opasnih tvari (kancerogena) i sprječava stvaranje kore koaguliranih proteina (tamnog prstena ispod ovitka).

Slavonski kulen ; dim ; hladno dimljenje ; boja ; aroma ; konzerviranje

nije evidentirano

engleski

The smoke conserved surface and creates a specific color and aroma of kulen

nije evidentirano

Slavonian kulen ; smoke ; cold smoking ; color ; flavor ; preservative

nije evidentirano

Podaci o izdanju

347

2014.

37-37

objavljeno

1333-1728

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija