Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Zamrzavanje kulena najgori je izbor za sprječavanje užeglosti (CROSBI ID 217090)

Prilog u časopisu | stručni rad

Kovačević, Dragan Zamrzavanje kulena najgori je izbor za sprječavanje užeglosti // Agroglas, 342 (2014), 34-35

Podaci o odgovornosti

Kovačević, Dragan

hrvatski

Zamrzavanje kulena najgori je izbor za sprječavanje užeglosti

Za sprječavanje oksidacije u tradicionalnoj proizvodnji kulena u domaćinstvima problem užeglosti treba rješavati održavanjem T(zrenja) ≈ 16 oC u tamnoj komori. Zamrzavanjem se usporava oksidacija masti (užeglost), ali s druge strane, zaustavljaju se lipolitički i proteolitički, odnosno procesi zrenja koji su odgovorni za stvaranje specifične teksture te mirisa i okusa kulena.

kulen ; zamrzavanje ; užeglost ; temperatura zrenja

nije evidentirano

engleski

Freezing of kulen is the worst choice for preventing rancidity

nije evidentirano

kulen ; freezing ; rancidity ; temperature of the ripening

nije evidentirano

Podaci o izdanju

342

2014.

34-35

objavljeno

1333-1728

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija