izvor podataka: crosbi
✓
Zamrzavanje kulena najgori je izbor za sprječavanje užeglosti (CROSBI ID 217090)
Prilog u časopisu | stručni rad
Kovačević, Dragan
Zamrzavanje kulena najgori je izbor za sprječavanje užeglosti // Agroglas, 342 (2014), 34-35
Podaci o odgovornosti
Kovačević, Dragan
hrvatski
Zamrzavanje kulena najgori je izbor za sprječavanje užeglosti
Za sprječavanje oksidacije u tradicionalnoj proizvodnji kulena u domaćinstvima problem užeglosti treba rješavati održavanjem T(zrenja) ≈ 16 oC u tamnoj komori. Zamrzavanjem se usporava oksidacija masti (užeglost), ali s druge strane, zaustavljaju se lipolitički i proteolitički, odnosno procesi zrenja koji su odgovorni za stvaranje specifične teksture te mirisa i okusa kulena.
kulen ; zamrzavanje ; užeglost ; temperatura zrenja
nije evidentirano
engleski
Freezing of kulen is the worst choice for preventing rancidity
nije evidentirano
kulen ; freezing ; rancidity ; temperature of the ripening
nije evidentirano
Podaci o izdanju
Povezanost rada
Povezane osobe
Povezane ustanove