Istrian Malvasia as an attribute of Istria County’s tourist product (CROSBI ID 625759)
Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija
Podaci o odgovornosti
TEŽAK DAMIJANIĆ, Ana ; ILAK PERŠURIĆ, Anita Silvana ; LUK, Ninoslav
engleski
Istrian Malvasia as an attribute of Istria County’s tourist product
Hrana i piće je moguće koristiti kao dodatne sadržaje prilikom razvoja novih turističkih proizvoda. S obzirom na to da postoji relativno duga veza između vina i Mediterana, što uključuje i Istarsku županiju, vino predstavlja izvrsnu priliku u kreiranju novih turističkih proizvoda. Svrha ovog rada je istražiti vino kao osnovu u razvoju novih turističkih proizvoda. Cilj ovog rada je segmentirati potencijalne potrošače turističkog proizvoda temeljenog na Malvaziji istarskoj. S ciljem utvrđivanja razlika među ispitanicima temeljem njihovog interesa za turističke vinske pakete. Kako bi se utvrdile razlike među ispitanicima temeljem njihovog interesa za vinske turističke pakete i kupovne odrednice vezane za Malvaziju istarsku, korištena je jednosmjerna analiza varijance. Ispitanici u podijeljeni u tri grupe (ne interes, bez interesa i interes) koje se razlikuju s obzirom na interes prema vinskim turističkim paketima. Podaci su prikupljeni u svibnju 2014. kao dio istraživanja fokusiranog na ponašanje posjetitelja vinskih sajmova. Razlike među tri skupine ispitanika su utvrđene s obzirom na važnost mikro-regije, nagrada, kvalitete i popusta.
Istrian Malvasia; tourist product; new products; Istria County
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
Podaci o prilogu
179-183.
2015.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Zbornik radova 50th Croatian & 10th International Symposium on Agriculture
Milan Pošpišil
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
9789537878-30-6
Podaci o skupu
50th Croatian & 10th International Symposium on Agriculture
poster
16.02.2015-20.02.2015
Opatija, Hrvatska