Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Tehnologija proizvodnje Dalmatinskog pršuta (CROSBI ID 395885)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Kušurin, Iva Tehnologija proizvodnje Dalmatinskog pršuta / Mastanjević, Krešimir (mentor); Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2014

Podaci o odgovornosti

Kušurin, Iva

Mastanjević, Krešimir

hrvatski

Tehnologija proizvodnje Dalmatinskog pršuta

U ovome radu o tehnologiji proizvodnje Dalmatinskog pršuta objašnjen je proizvodni proces Dalmatinskog pršuta. Kako bi se proizvodni proces bolje objasnio bilo je potrebno opisati povijesni razvoj ovoga proizvoda, pravilan odabir sirovine i dodataka, pravilnu primjenu i redoslijed tehnoloških postupaka. Zbog specifičnog proizvodnog procesa Dalmatinski pršut se odlikuje svojom karakterističnom aromom i okusom, te vrhunskom kvalitetom kojima se razlikuje od svih ostalih pršuta. Na navedenim razlikama izgrađen je ugled ovog proizvoda Zbog karakteristične arome i okusa, Dalmatinski pršut je autohtoni proizvod, te je zaštićen oznakom zemljopisnog podrijetla. Nadalje, u radu su opisane razlike između procesa proizvodnje Dalmatinskog pršuta i ostalih pršuta iz regije koji direktno utječu na okus i aromu konačnih proizvoda.

Dalmatinski pršut ; proizvodni proces ; oznaka geografskog podrijetla

nije evidentirano

engleski

Technology of production of Dalmatian prosciutto

nije evidentirano

Dalmatian prosciutto ; production process ; certificate of protected geographical origin

nije evidentirano

Podaci o izdanju

24

11.10.2014.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija

Poveznice