Tehnologija proizvodnje Dalmatinskog pršuta (CROSBI ID 395885)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Kušurin, Iva
Mastanjević, Krešimir
hrvatski
Tehnologija proizvodnje Dalmatinskog pršuta
U ovome radu o tehnologiji proizvodnje Dalmatinskog pršuta objašnjen je proizvodni proces Dalmatinskog pršuta. Kako bi se proizvodni proces bolje objasnio bilo je potrebno opisati povijesni razvoj ovoga proizvoda, pravilan odabir sirovine i dodataka, pravilnu primjenu i redoslijed tehnoloških postupaka. Zbog specifičnog proizvodnog procesa Dalmatinski pršut se odlikuje svojom karakterističnom aromom i okusom, te vrhunskom kvalitetom kojima se razlikuje od svih ostalih pršuta. Na navedenim razlikama izgrađen je ugled ovog proizvoda Zbog karakteristične arome i okusa, Dalmatinski pršut je autohtoni proizvod, te je zaštićen oznakom zemljopisnog podrijetla. Nadalje, u radu su opisane razlike između procesa proizvodnje Dalmatinskog pršuta i ostalih pršuta iz regije koji direktno utječu na okus i aromu konačnih proizvoda.
Dalmatinski pršut ; proizvodni proces ; oznaka geografskog podrijetla
nije evidentirano
engleski
Technology of production of Dalmatian prosciutto
nije evidentirano
Dalmatian prosciutto ; production process ; certificate of protected geographical origin
nije evidentirano
Podaci o izdanju
24
11.10.2014.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Osijek