Utjecaj dodatka hmelja sorte Golding na kvalitetu piva proizvedenog infuzijskim postupkom ukomljavanja (CROSBI ID 396002)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Maslać, Antonija
Tišma, Marina
Jurić, Anita
hrvatski
Utjecaj dodatka hmelja sorte Golding na kvalitetu piva proizvedenog infuzijskim postupkom ukomljavanja
Cilj ovog rada bio je analizirati kvalitetu svijetlog i crnog piva proizvedenog u Hercegovačkoj pivovari dodatkom hmelja sorte Styrian Golding, infuzijskim postupkom ukomljavanja. Analizirano je 10 šarži svijetlog piva i 4 šarže crnog piva. Izmjerena koncentracija ukupnih polifenola u svijetlim pivima iznosila je 140 – 185 mg/L, a u crnim pivima 220 – 285 mg/L. Analizirana je boja piva (6, 8 – 8, 4 EBC za svijetla piva i 90, 5 – 98, 1 EBC za crna piva), bistroća (0, 45 – 0, 65 EBC), gorčina (20 – 25 IBU), pH (4, 30 – 4, 50) i udio CO2 (5, 35 – 6, 11 % vol/vol).
hmelj ; Syrian Golding ; ukupni polifenoli ; gorčina ; bistroća
nije evidentirano
engleski
The imopact of the addition of hop variety Golding on the quality of the beer produced by infusion mashing process
nije evidentirano
hop ; Styrian Golding ; total polyphenols ; bitternes ; clarity
nije evidentirano
Podaci o izdanju
40
13.07.2015.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Sveučilište u Mostaru, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet
Mostar