Preduvjetni programi u ugostiteljstvu (CROSBI ID 397156)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Došen, Jelena
Uršulin-Trstenjak, Natalija
hrvatski
Preduvjetni programi u ugostiteljstvu
Trenutno velik problem za uspješnu implementaciju HACCP sustava u mnogim objektima predstavljaju preduvjetni programi koji moraju bit zadovoljeni prije primjene principa HACCP sustava. Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije (SZO), većina crijevnih bolesti posljedica su nepravilnog postupanja hranom kao priprema hrane puno prije posluživanja, nedovoljna termička obrada hrane, čuvanje do posluživanja na niskoj temperaturi, kliconoša među zaposlenicima, nedovoljna higijena među zaposlenicima i higijena prostora, površina i uređaja. Cilj istraživanja je prikazati kako primjenom preduvjetnih programa se može izbjeći bilo kakva kontaminacija ili izvor zaraze, što je vrlo bitno za ugostiteljske prostore i zaposlenike koji upravljaju hranom. Ponuda zdravstveno ispravne hrane i higijene uveliko doprinosi kvaliteti poslovanja ugostiteljskog objekta, a u konačnici se ispunjava osnovni cilj svakog kvalitetnog sustava poslovanja, a to je zadovoljan korisnik usluga.
Hrana; Ugostiteljstvo
nije evidentirano
engleski
Prerequisite programs in the hospitality industry
nije evidentirano
Food; Hospitality industry
nije evidentirano
Podaci o izdanju
44
14.04.2007.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Zdravstveno veleučilište
Zagreb