Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Preduvjetni programi u ugostiteljstvu (CROSBI ID 397156)

Ocjenski rad | diplomski rad

Došen, Jelena Preduvjetni programi u ugostiteljstvu / Uršulin-Trstenjak, Natalija (mentor); Zagreb, Zdravstveno veleučilište, . 2007

Podaci o odgovornosti

Došen, Jelena

Uršulin-Trstenjak, Natalija

hrvatski

Preduvjetni programi u ugostiteljstvu

Trenutno velik problem za uspješnu implementaciju HACCP sustava u mnogim objektima predstavljaju preduvjetni programi koji moraju bit zadovoljeni prije primjene principa HACCP sustava. Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije (SZO), većina crijevnih bolesti posljedica su nepravilnog postupanja hranom kao priprema hrane puno prije posluživanja, nedovoljna termička obrada hrane, čuvanje do posluživanja na niskoj temperaturi, kliconoša među zaposlenicima, nedovoljna higijena među zaposlenicima i higijena prostora, površina i uređaja. Cilj istraživanja je prikazati kako primjenom preduvjetnih programa se može izbjeći bilo kakva kontaminacija ili izvor zaraze, što je vrlo bitno za ugostiteljske prostore i zaposlenike koji upravljaju hranom. Ponuda zdravstveno ispravne hrane i higijene uveliko doprinosi kvaliteti poslovanja ugostiteljskog objekta, a u konačnici se ispunjava osnovni cilj svakog kvalitetnog sustava poslovanja, a to je zadovoljan korisnik usluga.

Hrana; Ugostiteljstvo

nije evidentirano

engleski

Prerequisite programs in the hospitality industry

nije evidentirano

Food; Hospitality industry

nije evidentirano

Podaci o izdanju

44

14.04.2007.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Zdravstveno veleučilište

Zagreb

Povezanost rada

Javno zdravstvo i zdravstvena zaštita