Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Utjecaj dodatka hmelja sorte Sladek i Saaz na kvalitetu piva proizvedenog infuzijskim postupkom ukomljavanja (CROSBI ID 398930)

Ocjenski rad | diplomski rad

Pažin, Matea Utjecaj dodatka hmelja sorte Sladek i Saaz na kvalitetu piva proizvedenog infuzijskim postupkom ukomljavanja / Tišma, Marina (mentor); Jurić, Anita (neposredni voditelj). Mostar, Sveučilište u Mostaru, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, . 2015

Podaci o odgovornosti

Pažin, Matea

Tišma, Marina

Jurić, Anita

hrvatski

Utjecaj dodatka hmelja sorte Sladek i Saaz na kvalitetu piva proizvedenog infuzijskim postupkom ukomljavanja

Cilj ovog diplomskog rada bio je istražiti utjecaj dodataka sorti hmelja Sladek i Saaz na kvalitetu svijetlog piva proizvedenog u Hercegovačkoj pivovari infuzijskim postupkom ukomljavanja. Analizirano je 10 šarži svijetlog piva proizvedenog u razdoblju od 3. 12. 2014. do 8. 6. 2015. Sva proizvedena piva bila su ujednačene kvalitete. Izmjerena koncentracija ukupnih polifenola iznosila je od 137 do 200 mg/L, ovisno o ispitanoj šarži. Izmjerena gorčina piva bila je u rasponu od 20 do 24 IBU, boja od 6, 6 do 8, 5 EBC, pH od 4, 30 do 4, 40, bistroća između 0, 42 i 0, 67 EBC, Udio alkohola je iznosio od 4, 98 do 5, 12 (vol.%), a udio CO2 od 5, 36 - 6, 21 g/L .

hmelj ; Sladek ; Saaz ; ukupni polifenoli ; gorčina ; bistroća ; pivo

nije evidentirano

engleski

The influence of Sladek and Saaz hop on the quality of beer produced by infusion mashing process

nije evidentirano

hop ; Sladek ; Saaz ; total polyphenols ; bitternes ; clarity ; beer

nije evidentirano

Podaci o izdanju

31

12.10.2015.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Sveučilište u Mostaru, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet

Mostar

Povezanost rada

Biotehnologija