Utjecaj dodatka hmelja sorte Sladek i Saaz na kvalitetu piva proizvedenog infuzijskim postupkom ukomljavanja (CROSBI ID 398930)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Pažin, Matea
Tišma, Marina
Jurić, Anita
hrvatski
Utjecaj dodatka hmelja sorte Sladek i Saaz na kvalitetu piva proizvedenog infuzijskim postupkom ukomljavanja
Cilj ovog diplomskog rada bio je istražiti utjecaj dodataka sorti hmelja Sladek i Saaz na kvalitetu svijetlog piva proizvedenog u Hercegovačkoj pivovari infuzijskim postupkom ukomljavanja. Analizirano je 10 šarži svijetlog piva proizvedenog u razdoblju od 3. 12. 2014. do 8. 6. 2015. Sva proizvedena piva bila su ujednačene kvalitete. Izmjerena koncentracija ukupnih polifenola iznosila je od 137 do 200 mg/L, ovisno o ispitanoj šarži. Izmjerena gorčina piva bila je u rasponu od 20 do 24 IBU, boja od 6, 6 do 8, 5 EBC, pH od 4, 30 do 4, 40, bistroća između 0, 42 i 0, 67 EBC, Udio alkohola je iznosio od 4, 98 do 5, 12 (vol.%), a udio CO2 od 5, 36 - 6, 21 g/L .
hmelj ; Sladek ; Saaz ; ukupni polifenoli ; gorčina ; bistroća ; pivo
nije evidentirano
engleski
The influence of Sladek and Saaz hop on the quality of beer produced by infusion mashing process
nije evidentirano
hop ; Sladek ; Saaz ; total polyphenols ; bitternes ; clarity ; beer
nije evidentirano
Podaci o izdanju
31
12.10.2015.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Sveučilište u Mostaru, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet
Mostar