Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Segmentacija potrošača svježe ribe u Hrvatskoj (CROSBI ID 399679)

Ocjenski rad | diplomski rad

Lucević, Zoran Segmentacija potrošača svježe ribe u Hrvatskoj / Cerjak, Marija (mentor); Tomić, Marina (neposredni voditelj). Zagreb, Agronomski fakultet, 2015

Podaci o odgovornosti

Lucević, Zoran

Cerjak, Marija

Tomić, Marina

hrvatski

Segmentacija potrošača svježe ribe u Hrvatskoj

Cilj ovog istraživanja je segmentacija potrošača svježe ribe u Hrvatskoj na temelju njihovih stavova i prepreka koji su vezani za potrošnju svježe ribe. Anketno ispitivanje je provedeno na uzorku od 1137 ispitanika. Klaster analizom izdvojena su tri tržna segmenta ; obožavatelji svježe ribe, pristalice konzumacije svježe ribe te povremeni potrošači svježe ribe. Obožavatelji svježe ribe su uglavnom žene, većeg stupnja obrazovanja i većih primanja koje imaju pozitivne stavove prema konzumaciji svježe ribe. Pristalice konzumacije svježe ribe su u većem udjelu muškarci srednje dobi, koji imaju pozitivne stavove prema konzumaciji svježe ribe i neutralan stav prema preprekama. Povremeni potrošači svježe ribe imaju najveći broj mladih ispitanika s nižim primanjima i nižeg stupnja obrazovanja. Oni nemaju toliko izražene pozitivne stavove prema konzumaciji svježe ribe i potvrđuju postojanje prepreka u konzumaciji svježe ribe. Profiliranje klastera daje mogućnost kreiranja kvalitetne marketinške strategije te su stoga ovim istraživanjem dobivene vrijedne informacije za uzgajivače ribe.

potrošači; svježa riba; segmentacija

nije evidentirano

engleski

Segmentation of fresh fish consumers in Croatia

nije evidentirano

consumers; fresh fish; segmentation

nije evidentirano

Podaci o izdanju

30

13.11.2015.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)