Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Utjecaj konzervacijske obrade tla na količinu žetvenih ostataka soje (CROSBI ID 401226)

Ocjenski rad | diplomski rad

Tadić, Vjekoslav Utjecaj konzervacijske obrade tla na količinu žetvenih ostataka soje / Jug, Danijel (mentor); Osijek, . 2007

Podaci o odgovornosti

Tadić, Vjekoslav

Jug, Danijel

hrvatski

Utjecaj konzervacijske obrade tla na količinu žetvenih ostataka soje

Istraživanja s ciljem utvrđivanja utjecaja reduciranih sustava obrade tla na pokrivenost površine žetvenim ostatcima na soji, provedena su u trogodišnjem razdoblju od 2002/2003-2004/2005. godine. Istraživanjima su bile obuhvaćene dvije kulture u izmjeni, odnosno pretkultura je uvijek bila soja (žetveni ostatci), a naknadna kultura ozima pšenica. Istraživane su četiri varijante obrade tla u kontinuiranom sustavu (svake godine ista obrada tla na istoj pokusnoj površini): CT – konvencionalna (standardna) obrada tla, DH – tanjuranje, RH – rahljenje i tanjuranje, NT – no-tillage (direktna sjetva). Temeljem provedenih istraživanja utvrđena je višestruka značajnost žetvenih ostataka, te kako na površini tla pri različitim sustavima obrade ostaje značajno različita količina žetvenih ostataka.

Konzervacijska obrada tla; soja; žetveni ostaci

nije evidentirano

engleski

Impact of conservation soil tillage on the amount of crop residues of soybeans

nije evidentirano

Conservation soil tillage; soybean; crop residues

nije evidentirano

Podaci o izdanju

30

15.10.2007.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Osijek

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)