Tehnologije tova goveda u različitim gospodarskim i agrookolišnim uvjetima (CROSBI ID 632313)
Prilog sa skupa u zborniku | stručni rad | domaća recenzija
Podaci o odgovornosti
Ivanković, Ante ; Konjačić, Miljenko
hrvatski
Tehnologije tova goveda u različitim gospodarskim i agrookolišnim uvjetima
Tehnologije tova goveda u Hrvatskoj temelje se na tradicijskim iskustvima oplemenjenim novim saznanjima, prilagođenim agrookolišnim i gospodarskim uvjetima, dostupnim pasminama i drugim faktorima. Nastojanje održavanja konkurentnosti proizvodnje i kvalitete mesa stalno se nameće pitanje o mogućim načinima unapređenja tehnologija proizvodnje i genotipova u zadanom okruženju, prilagodbe liberalizaciji EU i globalnog tržišta, novim marketinškim pristupima te osmišljavanju novih specifičnih serija proizvodnje. Stoga je u ovom radu učinjen osvrt aktualne tehnologije proizvodnje goveđeg mesa te moguće mjere unapređenja konkurentnosti iste.
govedarstvo; proizvodnja mesa; tehnologije; okruženje; optimizacija
nije evidentirano
engleski
The technology of beef production in different economic and agro environmental conditions
nije evidentirano
cattle breeding; beef production; technology; environment; optimization
nije evidentirano
Podaci o prilogu
59-68.
2016.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Zbornik radova XI Savjetovanja uzgajivača goveda u RH
Bulić, Vesna
Zagreb: Hrvatska poljoprivredna agencija (HPA)
1845-5263
Podaci o skupu
XI Savjetovanje uzgajivača goveda u RH
predavanje
28.01.2016-29.01.2016
Ivanić Grad, Hrvatska