Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Kemijski sastav destilata dobivenih od vina s manom (CROSBI ID 632541)

Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa | međunarodna recenzija

POSAVEC, Barbara ; ŠKVORC, Melanija ; MIHALJEVIĆ ŽULJ, Marin ; TUPAJIĆ, Pavica Kemijski sastav destilata dobivenih od vina s manom. 2016

Podaci o odgovornosti

POSAVEC, Barbara ; ŠKVORC, Melanija ; MIHALJEVIĆ ŽULJ, Marin ; TUPAJIĆ, Pavica

hrvatski

Kemijski sastav destilata dobivenih od vina s manom

Cilj rada bio je istražiti kemijski sastav destilata dobivenih od vina s manom. Istraživanje je provedeno na vinskim destilatima dobivenim destilacijom suhog bijelog vina sorte Chardonnay kod kojeg je utvrđena mana oksidacije u mirisu. Destilacija vina provedena je pomoću jednostavnog destilacijskog uređaja (alambic), a istraživan je učinak dvostruke destilacije i količine odvojenog prvog toka na kemijski sastav dobivenih destilata. Temeljem dobivenih rezultata može se zaključiti da oksidirano vino kao i od njega dobiveni destilati u ovom pokusu prema nekim parametrima kemijskog sastava odstupaju od vrijednosti koje se zahtijevaju u proizvodnji visokokvalitetnih vinskih destilata. Visoka koncentracija acetaldehida u dobivenim vinskim destilatima ukazuje da primijenjeni postupci destilacije nisu dali očekivane efekte pa se stoga ne mogu preporučiti za destilaciju oksidiranih vina.

destilacija; vinski destilat; oksidacija vina; acetaldehid

nije evidentirano

engleski

Chemical composition of distillates get from deffect wines

nije evidentirano

distillation; wine distillate; wine oxidation; acetaldehyde

nije evidentirano

Podaci o prilogu

2016.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Podaci o skupu

51st Croatian and 11th International Symposium on Agriculture

predavanje

15.02.2016-19.02.2016

Opatija, Hrvatska

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)