Boja mesa različito držane simentalske junadi (CROSBI ID 632699)
Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija
Podaci o odgovornosti
Čubić, Emina ; Konjačić, Miljenko ; Kelava, Nikolina ; Ivanković, Ante ; Jakopović, Tomislav
hrvatski
Boja mesa različito držane simentalske junadi
Boja mesa je jedan od najvažnijih čimbenika koji utječe na odluku potrošača pri kupovini junećeg mesa. Cilj ovog istraživanja bio je utvrditi utjecaj načina držanja na boju junećeg mesa pri ujednačenoj hranidbi. Predmetnim istraživanjem su obuhvaćeni trupovi muške i ženske junadi držane na rešetkastom podu, dubokoj stelji i kosoj ploči. Junad držana na rešetkastom podu imala su prosječnu vrijednost L* pokazatelja boje (41, 38) neznatno manju od junadi držane na dubokoj stelji (41, 41) i junadi držane na kosoj ploči (41, 70). Ostala dva istraživana pokazatelja boje (a* i b*) također nisu značajnije varirali ovisno o načinu držanja tovne junadi.
tovna junad; način držanja; boja mesa
nije evidentirano
engleski
Beef meat colour of different housed Simmental steers and heifers
nije evidentirano
steers and heifers; type of housing; meat colour
nije evidentirano
Podaci o prilogu
833-836.
2011.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Zbornik radova 46. hrvatskog i 6. međunarodnog simpozija agronoma
Pospišil, Milan
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
978-953-6135-71-4
Podaci o skupu
46 hrvatski i 6 međunarodni simpozij agronoma
poster
14.02.2011-18.02.2011
Opatija, Hrvatska