Genius loci - pitanje zavičajnosti u dalmatinskoj kuhinji i umjetnosti (CROSBI ID 632840)
Prilog sa skupa u zborniku | stručni rad
Podaci o odgovornosti
Prijatelj Pavičić, Ivana
hrvatski
Genius loci - pitanje zavičajnosti u dalmatinskoj kuhinji i umjetnosti
Kao što se u dalmatinskoj povijesti umjetnosti piše o raznovrsnim oblicima umjetničkoga transfera sa Zapada i sa Istoka, o sličnim fenomenima koji su posljedica gastronomskog transfera na relaciji Istok-Zapad pišu i dalmatinski gastronomski povjesničari. U radu se autorica bavi oblicima prodora i prihvaćanja/recepcije istočnoga i zapadnog umjetničkog kanona u Dalmaciji, i pitanjima heteronomije ili autonomije u dalmatinskoj kuhinji.
Karamanove definicije provincijskog; perifernog i graničnog; turistifikacija dalmatinske gastronomije; dalmatinska gastronomska baština
nije evidentirano
engleski
GENIUS LOCI IN DALMATIAN CUISINE AND VISUAL ARTS
nije evidentirano
Karaman’s definition of terms provincial; peripheral and bordering; touristified Dalmatian gastronomy; Dalmatian gastronomic heritage
nije evidentirano
Podaci o prilogu
2015.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Europa NEU denken
Podaci o skupu
Europa NEU Denken. Michael Fischer Symposion 2015
predavanje
09.10.2015-11.10.2015
Dubrovnik, Hrvatska