Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Utjecaj granice odjeljivanja srednjeg toka destilata na kakvoću rakije od šljive cv Elena (CROSBI ID 401810)

Ocjenski rad | diplomski rad

Baranović, Marko Utjecaj granice odjeljivanja srednjeg toka destilata na kakvoću rakije od šljive cv Elena / Tupajić, Pavica (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2008

Podaci o odgovornosti

Baranović, Marko

Tupajić, Pavica

hrvatski

Utjecaj granice odjeljivanja srednjeg toka destilata na kakvoću rakije od šljive cv Elena

Istraživan je utjecaj granice odjeljivanja srednjeg toka destilata na kemijski sastav i senzorna svojstva rakija proizvedenih od šljive (Prunus domestica) kultivara Elena berbe 2006. godine s područja Zagreba. Odijeljivanje srednjeg od zadnjeg toka destilata dobivenog u drugoj destilaciji provedeno je u dvije varijante: (A) odijeljivanje na 50 % vol. alkohola i (B) odjeljivanje na 40 % vol. alkohola. Analizirane su koncentracije alkohola, metanola, ukupnih hlapivih estera, etil-acetata, viših alkohola (n-propanola, izobutanola i izoamilnog alkohola) te ukupna kiselost destilata i rakija. Među usporednim rakijama utvrđene su značajne razlike (p<0, 05) u koncentracijama ukupne kiselosti. Prema senzornoj ocjeni ispitivane su šljivovice bile prosječne do dobre kakvoće.

šljivovica; metanol; viši alkoholi; ukupna kiselost

nije evidentirano

engleski

Effect of the time of the distillation cuts on the quality of the plum brandy made from cv Elena

nije evidentirano

plum brandy; methanol; higher alcohols; total acidity

nije evidentirano

Podaci o izdanju

28

04.03.2008.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

nije evidentirano