Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

UTJECAJ DODATKA OBRANOG MLIJEKA I SIRUTKE U PRAHU NA VISKOZNOST I SENZORSKA SVOJSTVA TEKUĆEG JOGURTA (CROSBI ID 401938)

Ocjenski rad | diplomski rad

Legac, Ana UTJECAJ DODATKA OBRANOG MLIJEKA I SIRUTKE U PRAHU NA VISKOZNOST I SENZORSKA SVOJSTVA TEKUĆEG JOGURTA / Božanić, Rajka (mentor); Lisak Jakopović, Katarina (neposredni voditelj). Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2012

Podaci o odgovornosti

Legac, Ana

Božanić, Rajka

Lisak Jakopović, Katarina

hrvatski

UTJECAJ DODATKA OBRANOG MLIJEKA I SIRUTKE U PRAHU NA VISKOZNOST I SENZORSKA SVOJSTVA TEKUĆEG JOGURTA

U radu je ispitivan utjecaj dodatka obranog mlijeka u prahu (OMP), sirutke u prahu (SUP) ili njihove kombinacije (M+S) na viskoznost i senzorska svojstva tekućeg jogurta. Istraživanje je obuhvatilo tri uzorka: 1% OMP, 1% SUP i 1% M+S (0, 5% OMP i 0, 5% SUP). Fermentacija se brže odvijala za uzorke s dodatkom 1% OMP. Pad kiselosti tijekom skladištenja ne ovisi o korištenom dodatku. Uzorak s 1% OMP imao je najveću vrijednost viskoznosti, a s dodatkom 1% SUP najlošiju. Najbolju senzorsku ocjenu postigao je uzorak 1% M+S. Uzorcima se bez obzira na korišteni dodatak senzorska i reološka svojstva poboljšavaju tijekom sedmodnevnog čuvanja.

tekući jogurt ; senzorika ; reologija ; sirutka u prahu ; mlijeko u prahu

nije evidentirano

engleski

INFLUENCE OF SKIM MILK AND WHEY POWDER ADDITION ON VISCOSITY AND SENSORY PROPERTIES OF STIRRED YOGURT

nije evidentirano

stirred yogurt ; skim milk powder ; whey powder ; sensory analysis ; viscosity

nije evidentirano

Podaci o izdanju

40

29.02.2012.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija