Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

OPTIMIRANJE VOĆNIH NAPITAKA NA BAZI SLATKE REKONSTITUIRANE SIRUTKE (CROSBI ID 401950)

Ocjenski rad | diplomski rad

Samardžić, Anđela OPTIMIRANJE VOĆNIH NAPITAKA NA BAZI SLATKE REKONSTITUIRANE SIRUTKE / Božanić, Rajka (mentor); Jeličić, Irena ; Lisak Jakopović, Katarina (neposredni voditelj). Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2012

Podaci o odgovornosti

Samardžić, Anđela

Božanić, Rajka

Jeličić, Irena ; Lisak Jakopović, Katarina

hrvatski

OPTIMIRANJE VOĆNIH NAPITAKA NA BAZI SLATKE REKONSTITUIRANE SIRUTKE

Cilj ovog rada bio je pronalaženje optimalne recepture za razvoj napitaka na bazi slatke sirutke uz dodatak voćnog koncentrata i drugih pomoćnih tvari koja će imati za potrošača prihvatljiva senzorska svojstva. Osim sirutke i voćnog koncentrata napitci se sastoje od dodataka arome (borovnica, breskva, papaja), saharoze te hidrokoloida. Pratili su se parametri mikrobiološke kvalitete, senzorskih svojstava, pH i suha tvar napitaka, a naposljetku je određena prihvatljivost proizvoda. Od osam pripravljenih napitaka samo je jedan imao trajnost 15 dana. Senzorski i testom prihvatljivosti najboljim je ocijenjen napitak sa dodatkom koncentrata jabuke i aromom breskve. Ženska populacija je dala bolje ocjene napitcima te su većinom spremne izdvojiti 6-8 kn za takav proizvod, a senzorskom analizom općenito su napitci sa više dodanog voćnog koncentrata i saharoze dobivali bolje ocjene

sirutka ; napitci ; dodaci ; trajnost ; prihvatljivost

nije evidentirano

engleski

OPTIMIZING FRUIT BEVERAGES BASED ON SWEET RECONSTITUTED WHEY

nije evidentirano

whey ; beverages ; excipients ; durability ; acceptability

nije evidentirano

Podaci o izdanju

33

20.09.2012.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija