Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

USPOREDBA MIKROBIOLOŠKE KVALITETE INDUSTRIJSKOG SLADOLEDA I SLADOLEDA U SLASTIČARNI (CROSBI ID 401959)

Ocjenski rad | diplomski rad

Ramljak, Vanja USPOREDBA MIKROBIOLOŠKE KVALITETE INDUSTRIJSKOG SLADOLEDA I SLADOLEDA U SLASTIČARNI / Božanić, Rajka (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2014

Podaci o odgovornosti

Ramljak, Vanja

Božanić, Rajka

hrvatski

USPOREDBA MIKROBIOLOŠKE KVALITETE INDUSTRIJSKOG SLADOLEDA I SLADOLEDA U SLASTIČARNI

Svrha ispitivanja mlijeka i mliječnih proizvoda je dokazivanje njegove ispravnosti odnosno kvalitete. Stalna kontrola kakvoće sladoleda je jedan od načina zaštite ljudi od bolesti koje mogu uzrokovati patogeni mikroorganizmi u sladoledu. Svrha ovog rada je bila odrediti mikrobiološku ispravnost industrijskog sladoleda i sladoleda u slastičarni tijekom mjeseca svibnja 2014. godine. Od ukupno 20 uzoraka sladoleda u slastičarni, 11 (55%) su nezadovoljavajući, dok od 20 uzoraka industrijskog sladoleda samo jedan nije zadovoljivo postavljene kriterije. Niti u jednom od navedenih uzoraka nije pronađena bakterija Staphylococcus aureus. Istraživanje mikrobiološke ispravnosti sladoleda je provedeno prema propisima Zakona o hrani (NN 46/2007, NN 14/14) i Zakonom o higijeni hrane i mikrobiološkim kriterijima za hranu (NN 81/13).

mikrobiološka ispravnost; mikroorganizmi; sladoled; zdravstvena ispravnost; higijena

nije evidentirano

engleski

COMPARISON OF MICROBIOLOGICAL QUALITY INDUSTRIAL ICE CREAM AND ICE CREAM IN CAKE SHOP

nije evidentirano

microorganisms; microbiological quality; human helth quality; hygiene; ice cream

nije evidentirano

Podaci o izdanju

41

11.07.2014.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija