Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Korelacija količine laktoze i točke ledišta steriliziranog mlijeka tijekom hidrolize pri različitim temperaturama (CROSBI ID 401967)

Ocjenski rad | specijalistički sveučilišni poslijediplomski rad

Kisić, Sandra Korelacija količine laktoze i točke ledišta steriliziranog mlijeka tijekom hidrolize pri različitim temperaturama / Božanić, Rajka (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2015

Podaci o odgovornosti

Kisić, Sandra

Božanić, Rajka

hrvatski

Korelacija količine laktoze i točke ledišta steriliziranog mlijeka tijekom hidrolize pri različitim temperaturama

Cilj rada je bio prikazati korelaciju količine razgrađene laktoze u steriliziranom mlijeku s točkom ledišta. Na taj način bis eprimjenom krioskopske metode mogla izbjeći kompleksna i skuplja spektrofotometrijska metoda određivanja laktoze u mlijeku. Primjena udjela laktoze pratila se spektrofotometrijskom metodom tijekom osam dana u uzorcima koji su čuvani na tri različite temperature (18C, 25C i 37C). Usporedno s tim u istim uzorcima se određivala i točka ledišta. Dobiveni rezultati su uspoređeni te su pokazali visoku korelaciju navedenih metoda. Metoda određivanja laktoze tičkom ledišta pokazala se točnom, preciznom i pogodnom za ovu vrstu analize. Prednosti ove metode su ekonomičnost, brzina i jednostavnost izvedbe.

korelacija; laktoza; spektrofotometrija; točka ledišta

nije evidentirano

engleski

Correlation of lactose and the freezing point of sterilized milk during hydrolysis at different temperatures

nije evidentirano

correlation; cryioscopy; lactose; spectrophotometry

nije evidentirano

Podaci o izdanju

45

27.02.2015.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija