Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Usporedba određivanja gustoće mlijeka piknometrom i laktodezitometrom (CROSBI ID 401980)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Sokić, Viktorija Usporedba određivanja gustoće mlijeka piknometrom i laktodezitometrom / Božanić, Rajka (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2013

Podaci o odgovornosti

Sokić, Viktorija

Božanić, Rajka

hrvatski

Usporedba određivanja gustoće mlijeka piknometrom i laktodezitometrom

Gustoća mlijeka predstavlja jedan od važnih parametara pri dokazivanju ispravnosti mlijeka. Referentna metoda određivanja gustoće mlijeka bazira se na vaganju piknometra s uzorcima mlijeka. Također, razvijena je i druga, indirektna metoda određivanja gustoće mlijeka pomoću laktodenzimetra. Određivanje gustoće mlijeka pomoću laktodenzimetra namijenjeno je određivanju gustoće sirovog mlijeka. Cilj ovog rada bio je utvrditi da li se indirektna metoda može koristiti kao zamjena za referentnu metodu. Izračunati parametri pokazali su značajne razlike između korištenih metoda. Stoga se indirektna metoda ne može koristiti kao zamjena za referentnu metodu.

gustoća mlijeka; laktodenzimetar; piknometar; sirovo i toplinski tretirano mlijeko; refrerentna i indirektna metoda

nije evidentirano

engleski

COMPARISON OF DETERMINATION THE DENSITY OF MILK BY PYCNOMETER AND AREOMETER

nije evidentirano

density of milk; areometer; pycnometer; raw and termally treated milk; refrence and inidirect method

nije evidentirano

Podaci o izdanju

23

01.02.2013.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija