crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

Pregled bibliografske jedinice broj: 808218

Časopis

Autori: Sanader, Mirjana
Naslov: Prilog istraživanjima antičkog umijeća kuhanja
( Contribution to the research of the ancient art of cooking )
Izvornik: Latina et Graeca (0350-414X) 26 (1985); 53-62
Vrsta rada: članak
Ključne riječi: Apicije; Rim; kuhanje; recepti
( Apicius; Rome; cooking; recipes )
Sažetak:
U tekstu se raspravlja o antičkom umijeću kuhanja, o rimskom načinu uživanja u jelu, o nekim osobitostima rimske kuhinje, a sve na temelju seminara održanog na Sveučilištu u Innsbrucku kojem je bio cilj utvrditi količinske jedinice potrebnih sastojaka za recepte jela iz slavnog Apicijeva kulinarskog priručnika.
Izvorni jezik: HRV
Kategorija: Znanstveni
Znanstvena područja:
Arheologija
URL cjelovitog teksta:
Časopis izlazi u samo elektroničkom izdanju: NE
Google Scholar: Prilog istraživanjima antičkog umijeća kuhanja
Upisao u CROSBI: Ivo Sanader (ivo.sanader@public.carnet.hr), 3. Tra. 2016. u 08:56 sati



Verzija za printanje   za tiskati


upomoc
foot_4