Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Kako očuvati unikate tradicionalnog sirarstva? (CROSBI ID 634319)

Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa

Tudor Kalit, Milna Kako očuvati unikate tradicionalnog sirarstva?. 2016

Podaci o odgovornosti

Tudor Kalit, Milna

hrvatski

Kako očuvati unikate tradicionalnog sirarstva?

U uvjetima industrijske proizvodnje hrane tradicijski proizvodi zauzimaju specifično mjesto u prehrani suvremenog čovjeka koji sve više brine o prirodi, podrijetlu, sigurnosti i nutritivnoj vrijednosti proizvoda. Tradicionalni sirevi se smatraju unikatima, zbog neuniformnog, intenzivnog i uzbudljivog okusa i arome, specifičnog sastava i izgleda, prije svega zbog ručnog rada, te korištenja sirovog mlijeka i prirodnog sirila. Međutim, između sigurnosti, autentičnosti i uzbudljivosti okusa i arome te opstojnosti tradicionalnih proizvoda javlja se sukob. Kako bi očuvali jedinstvene ruralne regije te tradicionalne proizvode i tradicijske vještine u procesima proizvodnje neka od rješenja su: edukacija proizvođača, kvaliteta mlijeka na razini primarne proizvodnje, primjena principa sigurnosti hrane, oznake kvalitete proizvoda.

tradicionalni sirevi; opstojnost; jedinstvenost; aroma

nije evidentirano

engleski

How to save unique traditional cheeses?

nije evidentirano

traditional cheeses; survival; unique; aroma;

nije evidentirano

Podaci o prilogu

2016.

nije evidentirano

Podaci o matičnoj publikaciji

Podaci o skupu

Festival znanosti 2016

pozvano predavanje

18.04.2016-24.04.2016

Split, Hrvatska

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)