Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Differentiation of different Malvazija istarska wine styles based on wine aromatic profiles (CROSBI ID 642351)

Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija

Lukić, Igor ; Radeka, Sanja ; Vanzo, Andreja ; Lisjak, Klemen ; Bavčar, Dean Differentiation of different Malvazija istarska wine styles based on wine aromatic profiles // Book of Proceedings of 50th Croatian and 10th International Symposium on Agriculture / Pospišil, Milan (ur.). Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2015. str. 515-520

Podaci o odgovornosti

Lukić, Igor ; Radeka, Sanja ; Vanzo, Andreja ; Lisjak, Klemen ; Bavčar, Dean

engleski

Differentiation of different Malvazija istarska wine styles based on wine aromatic profiles

U svrhu diferencijacije različitih stilova vina od sorte Malvazija istarska na osnovi aromatskog profila, prikupljen je 41 uzorak i podvrgn-ut GC/MS analizi. Dobiveni podaci obrađeni su kemometrijski. Svježa vina Malvazije sadržavala su više koncentracije većine monoterpena i β-damascenona, kao i estera i kiselina. Desertna vina bila su obilježena povišenim udjelima monoterpenola i etil-acetata. Vina iz barrique bačava, te ona proizvedena tradicionalnom tehnologijom, sadržavala su više koncentracije norizoprenoida, estera tercijarne arome, hlapljivih fenola, laktona i furana. Tradicionalna vina Malvazije odlikovala su se povišenim koncentracijama metanola i viših alkohola.

Malvazija istarska; wine style; aromatic profile

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

Podaci o prilogu

515-520.

2015.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Book of Proceedings of 50th Croatian and 10th International Symposium on Agriculture

Pospišil, Milan

Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

978-953-7878-27-6

Podaci o skupu

50th Croatian and 10th International Symposium on Agriculture

predavanje

01.01.2015-01.01.2015

Opatija, Hrvatska

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija