Differentiation of different Malvazija istarska wine styles based on wine aromatic profiles (CROSBI ID 642351)
Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija
Podaci o odgovornosti
Lukić, Igor ; Radeka, Sanja ; Vanzo, Andreja ; Lisjak, Klemen ; Bavčar, Dean
engleski
Differentiation of different Malvazija istarska wine styles based on wine aromatic profiles
U svrhu diferencijacije različitih stilova vina od sorte Malvazija istarska na osnovi aromatskog profila, prikupljen je 41 uzorak i podvrgn-ut GC/MS analizi. Dobiveni podaci obrađeni su kemometrijski. Svježa vina Malvazije sadržavala su više koncentracije većine monoterpena i β-damascenona, kao i estera i kiselina. Desertna vina bila su obilježena povišenim udjelima monoterpenola i etil-acetata. Vina iz barrique bačava, te ona proizvedena tradicionalnom tehnologijom, sadržavala su više koncentracije norizoprenoida, estera tercijarne arome, hlapljivih fenola, laktona i furana. Tradicionalna vina Malvazije odlikovala su se povišenim koncentracijama metanola i viših alkohola.
Malvazija istarska; wine style; aromatic profile
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
Podaci o prilogu
515-520.
2015.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Book of Proceedings of 50th Croatian and 10th International Symposium on Agriculture
Pospišil, Milan
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
978-953-7878-27-6
Podaci o skupu
50th Croatian and 10th International Symposium on Agriculture
predavanje
01.01.2015-01.01.2015
Opatija, Hrvatska