Kakvoća hrvatskog meda (CROSBI ID 335046)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Cvijetić, Milica
Primorac, Ljiljana
hrvatski
Kakvoća hrvatskog meda
U ovom je radu procjenjena kakvoća 96 uzoraka meda na temelju peludne analize, analize kemijskih parametara, te ocjene organoleptičkih svojstava. Peludna analiza, te analiza udjela vode, reducirajućih šećera, saharoze i kiselosti su provedene prema metodama propisanim Pravilnikom o kakvoći meda i drugih pčelinjih proizvoda. Od 96 analiziranih uzoraka zahtjeve peludne analize ispunila su 82 uzorka, a 13 uzoraka nije zadovoljilo temeljne zahtjeve u pogledu kemijskih parametara. Senzorska analiza pokazala je visoku kakvoću analiziranog meda.
sastav meda; peludna analiza; senzorska analiza
nije evidentirano
engleski
Quality of Croatian Honey
nije evidentirano
honey composition; pollen analysis; sensory analysis
nije evidentirano
Podaci o izdanju
51
12.03.2002.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Osijek