Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Kakvoća hrvatskog meda (CROSBI ID 335046)

Ocjenski rad | diplomski rad

Cvijetić, Milica Kakvoća hrvatskog meda / Primorac, Ljiljana (mentor); Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2002

Podaci o odgovornosti

Cvijetić, Milica

Primorac, Ljiljana

hrvatski

Kakvoća hrvatskog meda

U ovom je radu procjenjena kakvoća 96 uzoraka meda na temelju peludne analize, analize kemijskih parametara, te ocjene organoleptičkih svojstava. Peludna analiza, te analiza udjela vode, reducirajućih šećera, saharoze i kiselosti su provedene prema metodama propisanim Pravilnikom o kakvoći meda i drugih pčelinjih proizvoda. Od 96 analiziranih uzoraka zahtjeve peludne analize ispunila su 82 uzorka, a 13 uzoraka nije zadovoljilo temeljne zahtjeve u pogledu kemijskih parametara. Senzorska analiza pokazala je visoku kakvoću analiziranog meda.

sastav meda; peludna analiza; senzorska analiza

nije evidentirano

engleski

Quality of Croatian Honey

nije evidentirano

honey composition; pollen analysis; sensory analysis

nije evidentirano

Podaci o izdanju

51

12.03.2002.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Nutricionizam, Prehrambena tehnologija