Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Kinetika sušenja čistog kvasca i filtracijskog kolača kvasca pri različitim masenim koncentracijama (CROSBI ID 335055)

Ocjenski rad | diplomski rad

Ivanišević, Martina Kinetika sušenja čistog kvasca i filtracijskog kolača kvasca pri različitim masenim koncentracijama / Ježek, Damir (mentor); Ježek, Damir (neposredni voditelj). Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2001

Podaci o odgovornosti

Ivanišević, Martina

Ježek, Damir

Ježek, Damir

hrvatski

Kinetika sušenja čistog kvasca i filtracijskog kolača kvasca pri različitim masenim koncentracijama

U ovom diplomskom radu promatrana je kinetika sušenja filtracijskog kolača nakon filtracije i čistog svježeg pekarskog kvasca (Saccharomyces cerevisiae). Nakon provedene filtracije pri različitim tlakovima (34475Pa, 68950Pa, 103425Pa, 137900Pa i 172375Pa), dobiveni filtracijski kolač se podvrgavao sušenju.Kao pomoćno filtracijsko sredstvo koristila se dijatomejska zemlja.Filtrirane su otopine kvasaca različitih masenih koncentracija(0.4%, 0.6%, 0.8%, 1% i 1.2%)

kinetika sušenja; kvasac; filtracijski kolač; infracrveno zračenje; sušenje

nije evidentirano

engleski

Drying kinetics of fresh yeast and filtration cake made of yeast suspenzion different mass concentration

nije evidentirano

kinetics; yeast; filtration cake; infrared radiation; drying

nije evidentirano

Podaci o izdanju

61

01.10.2001.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

nije evidentirano