Kinetika sušenja čistog kvasca i filtracijskog kolača kvasca pri različitim masenim koncentracijama (CROSBI ID 335055)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Ivanišević, Martina
Ježek, Damir
Ježek, Damir
hrvatski
Kinetika sušenja čistog kvasca i filtracijskog kolača kvasca pri različitim masenim koncentracijama
U ovom diplomskom radu promatrana je kinetika sušenja filtracijskog kolača nakon filtracije i čistog svježeg pekarskog kvasca (Saccharomyces cerevisiae). Nakon provedene filtracije pri različitim tlakovima (34475Pa, 68950Pa, 103425Pa, 137900Pa i 172375Pa), dobiveni filtracijski kolač se podvrgavao sušenju.Kao pomoćno filtracijsko sredstvo koristila se dijatomejska zemlja.Filtrirane su otopine kvasaca različitih masenih koncentracija(0.4%, 0.6%, 0.8%, 1% i 1.2%)
kinetika sušenja; kvasac; filtracijski kolač; infracrveno zračenje; sušenje
nije evidentirano
engleski
Drying kinetics of fresh yeast and filtration cake made of yeast suspenzion different mass concentration
nije evidentirano
kinetics; yeast; filtration cake; infrared radiation; drying
nije evidentirano
Podaci o izdanju
61
01.10.2001.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb