Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Primjena ultrafiltracije u proizvodnji Cottage sira (CROSBI ID 335068)

Ocjenski rad | diplomski rad

Majurec, Mirela Primjena ultrafiltracije u proizvodnji Cottage sira / Tratnik, Ljubica (mentor); Tratnik, Ljubica (neposredni voditelj). Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2001

Podaci o odgovornosti

Majurec, Mirela

Tratnik, Ljubica

Tratnik, Ljubica

hrvatski

Primjena ultrafiltracije u proizvodnji Cottage sira

Cottage sir je svježi meki sir, gruša oblikovanog u pojedinačna zrna promjera 3-12 mm, s količinom vlage do maksimalno 80%. Uzorci Cottage sira proizvedeni su od obranog mlijeka (A) i ultrafiltriranog obranog mlijeka s podešenom količinom proteina na približno 5% (B), 6% (C) i 8% (D). Fermentacija uzoraka mlijeka je provedena pri 22 °C dodatkom 0,5% mezofilne kulture bakterija mliječne kiseline (DVS) ?0? tipa. Sastav uporabljenog mlijeka utjecao je na sastav , prinos i osobine uzoraka Cottage sira. Kremasti Cottage sir dobiven je miješanjem sirnih zrna sa slatkim ili slanim umakom. Umak za pripravu slanih i slatkih uzoraka Kremastog Cottage sira načinjen je od kiselog vrhnja (12% masti) uz dodatak soli (3%) ili šećera (25%) i arome maline. Ocjenjena su senzorska svojstva uzoraka Cottage sira i Kremastog Cottage sira.

Cottage sir; kremasti Cottage sir; ultrafiltracija; senzorska svojstva

nije evidentirano

engleski

The aplication of ultrafiltration in the production of Cottage cheese

nije evidentirano

Cottage cheese; Creamed Cottage cheese; ultrafiltration; sensory properties

nije evidentirano

Podaci o izdanju

44

01.03.2001.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

nije evidentirano