Bioaktivni spojevi u prahu češnjaka (CROSBI ID 645289)
Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija
Podaci o odgovornosti
Šic Žlabur, Jana ; Voća, Sandra ; Dobričević, Nadica ; Vitasović, Lara ; Pliestić, Stjepan ; Galić, Ante
hrvatski
Bioaktivni spojevi u prahu češnjaka
Cilj rada bio je utvrditi razlike u sadržaju bioaktivnih spojeva u uzorcima praha češnjaka ekstrahiranog klasično i ultrazvukom visokog intenziteta upotrebom različitih otapala. Analizirani su sljedeći biološki aktivni spojevi: vitamin C, ukupni fenoli, ukupni flavonoidi i neflavonoidi. Za sve analizirane parametre utvrđene su značajne razlike ovisno o načinu ekstrakcije (klasično i ultrazvuk), otapalu (voda, 50 % i 70 % etanol) i vremenskom trajanju (5, 15 i 25 min). Najveći sadržaj vitamina C utvrđen je prilikom klasične ekstrakcije upotrebom 50 % etanola u trajanju od 25 min dok je najveći sadržaj ukupnih fenola utvrđen u uzorcima ekstrahiranim ultrazvukom uz 50% etanol u trajanju od 15 min.
vitamin C, ukupni fenoli, klasična ekstrakcija, ultrazvuk visokog intenizteta, prah
nije evidentirano
engleski
Bioactive compounds of garlic powder
nije evidentirano
vitamin C, total phenols, classic extraction, high intensity ultrasound, powder
nije evidentirano
Podaci o prilogu
310-314.
2017.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
52. hrvatski i 12. međunarodni simpozij agronoma
Vila, Sonja ; Antunović, Zvonko
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
2459-5543
Podaci o skupu
52. hrvatski i 12.međunarodni simpozij agronoma
predavanje
12.02.2017-17.02.2017
Dubrovnik, Hrvatska