Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Praćenje kvalitativnih svojstava kruha s dodatkom pivskog i jabučnog tropa (CROSBI ID 409403)

Ocjenski rad | diplomski rad

Kolak, Paula Praćenje kvalitativnih svojstava kruha s dodatkom pivskog i jabučnog tropa / Koceva Komlenić, Daliborka ; Lukinac Čačić, Jasmina (mentor); Šušak, Ana (neposredni voditelj). Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2016

Podaci o odgovornosti

Kolak, Paula

Koceva Komlenić, Daliborka ; Lukinac Čačić, Jasmina

Šušak, Ana

hrvatski

Praćenje kvalitativnih svojstava kruha s dodatkom pivskog i jabučnog tropa

Cilj diplomskog rada je bio praćenje kvalitativnih svojstava kruha s dodatkom pivskog i jabučnog tropa. Zamjesi su se razlikovali prema vrsti tropa te prema udjelu tropa koji je zamijenio pšenično brašno. Kruhovi su analizirani pomoću analizatora teksture, a boja je određena uređajem Konica Minolta Chroma Meter CR-400. Provedena su određivanja udjela i aktiviteta vode te specifičnog volumena. Rezultati su pokazali kako se dodatkom pivskog i jabučnog tropa povećava udio vode kao i aktivitet, povećava se čvrstoća i otpor žvakanju. Suprotno, povećanjem udjela tropova smanjuje se specifični volumen, kohezivnost i elastičnost kruha. Rezultati kod određivanja boje kruha prikazuju veću promjenu boje kod kruha s dodatkom jabučnog tropa tj. manju vrijednost svjetline (L*) u odnosu na kruh s dodatkom pivskog tropa.

kruh ; jabučni trop ; pivski trop ; tekstura ; boja ; specifični volumen

nije evidentirano

engleski

Monitoring of the quality characteristics of bread by addition brewers and apple pomace

nije evidentirano

bread ; brewer pomace ; apple pomace ; texture ; colour ; specific volume

nije evidentirano

Podaci o izdanju

42

30.09.2016.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija

Poveznice