Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Optimiranje proizvodnje sira tipa Feta i Domiati od kozjeg mlijeka (CROSBI ID 335097)

Ocjenski rad | diplomski rad

Drgalić, Ida Optimiranje proizvodnje sira tipa Feta i Domiati od kozjeg mlijeka / Tratnik, Ljubica (mentor); Tratnik, Ljubica (neposredni voditelj). Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2001

Podaci o odgovornosti

Drgalić, Ida

Tratnik, Ljubica

Tratnik, Ljubica

hrvatski

Optimiranje proizvodnje sira tipa Feta i Domiati od kozjeg mlijeka

Cilj ovog rada bio je optimiranje proizvodnje sireva tipa Feta i Domiati iz kozjeg mlijeka. Razlike u proizvodnji sireva bazirale su se na dodatku ili izuzimanju limunske kiseline i kalcijevog klorida u kozje mlijeko. Sirevi tipa Feta imali su više izražen okus gorčine, što i jest karakteristika ovih sireva, dok su sirevi tipa Domiati bili manje kiseli zbog prisustva natrijevog klorida. Svi sirevi bili su nakon 14 dana zrenja ocjenjeni kao dobri. Sirevi tipa Domiati (DB i DB2) ocjenjeni su kao najbolji.

kozje mlijeko; Feta; Domiati

nije evidentirano

engleski

Optimization of production of Feta and Domiati type cheese made of goat milk

nije evidentirano

Goat milk; Feta; Domiati

nije evidentirano

Podaci o izdanju

59

30.11.2001.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

nije evidentirano