Optimiranje proizvodnje sira tipa Feta i Domiati od kozjeg mlijeka (CROSBI ID 335097)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Drgalić, Ida
Tratnik, Ljubica
Tratnik, Ljubica
hrvatski
Optimiranje proizvodnje sira tipa Feta i Domiati od kozjeg mlijeka
Cilj ovog rada bio je optimiranje proizvodnje sireva tipa Feta i Domiati iz kozjeg mlijeka. Razlike u proizvodnji sireva bazirale su se na dodatku ili izuzimanju limunske kiseline i kalcijevog klorida u kozje mlijeko. Sirevi tipa Feta imali su više izražen okus gorčine, što i jest karakteristika ovih sireva, dok su sirevi tipa Domiati bili manje kiseli zbog prisustva natrijevog klorida. Svi sirevi bili su nakon 14 dana zrenja ocjenjeni kao dobri. Sirevi tipa Domiati (DB i DB2) ocjenjeni su kao najbolji.
kozje mlijeko; Feta; Domiati
nije evidentirano
engleski
Optimization of production of Feta and Domiati type cheese made of goat milk
nije evidentirano
Goat milk; Feta; Domiati
nije evidentirano
Podaci o izdanju
59
30.11.2001.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb