Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Zona-Okusi i mirisi zadarskog kraja (CROSBI ID 15312)

Autorska knjiga | monografija (znanstvena)

Vranešić Bender, Darija ; Jošić, Mirja ; Blažok, Tena ; Cobal, Sara ; Kovačević, Marta ; Škapin, Bruna ; Đugum, Jelena ; Savić, Zvonimir ; Ivanišević, Jelena ; Čepek, Marijo Zona-Okusi i mirisi zadarskog kraja. Zadar: Županija Zadarska, 2017

Podaci o odgovornosti

Vranešić Bender, Darija ; Jošić, Mirja ; Blažok, Tena ; Cobal, Sara ; Kovačević, Marta ; Škapin, Bruna ; Đugum, Jelena ; Savić, Zvonimir ; Ivanišević, Jelena ; Čepek, Marijo

Segarić, Daniel

hrvatski

Zona-Okusi i mirisi zadarskog kraja

Mediteranska prehrana jedno je od obilježja prostora Zadarske županije. Za mediteranski način prehrane karakteristično je obilje hrane biljnog podrijetla te autohtoni tradicionalni proizvodi. Naziv ZONA općenito simbolizira ograničeni dio površine, prostora (teritorija) ; predstavlja i pojas, područje te stavlja naglasak na autohtone namirnice omeđenog područja Zadarske županije. Odabrane namirnice kojima se pridaje posebni značaj su: višnja maraska, smokva, češnjak, maslinovo ulje, riba, dagnje, janjetina i jaretina, šokol, paški sir, med, ninska sol te vino i prošek.

miris, okus, Zadar, zona

Monografija je dio projekta Valorizacija, promocija i plasman autohtonih tradicionalnih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda Zadarske županije

engleski

Zone-Tastes and Flavours of the Zadar Region

nije evidentirano

flavour, taste, Zadar, zone

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zadar: Županija Zadarska

2017.

978-953-57917-8-2

86

objavljeno

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija