Zona-Okusi i mirisi zadarskog kraja (CROSBI ID 15312)
Autorska knjiga | monografija (znanstvena)
Podaci o odgovornosti
Vranešić Bender, Darija ; Jošić, Mirja ; Blažok, Tena ; Cobal, Sara ; Kovačević, Marta ; Škapin, Bruna ; Đugum, Jelena ; Savić, Zvonimir ; Ivanišević, Jelena ; Čepek, Marijo
Segarić, Daniel
hrvatski
Zona-Okusi i mirisi zadarskog kraja
Mediteranska prehrana jedno je od obilježja prostora Zadarske županije. Za mediteranski način prehrane karakteristično je obilje hrane biljnog podrijetla te autohtoni tradicionalni proizvodi. Naziv ZONA općenito simbolizira ograničeni dio površine, prostora (teritorija) ; predstavlja i pojas, područje te stavlja naglasak na autohtone namirnice omeđenog područja Zadarske županije. Odabrane namirnice kojima se pridaje posebni značaj su: višnja maraska, smokva, češnjak, maslinovo ulje, riba, dagnje, janjetina i jaretina, šokol, paški sir, med, ninska sol te vino i prošek.
miris, okus, Zadar, zona
Monografija je dio projekta Valorizacija, promocija i plasman autohtonih tradicionalnih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda Zadarske županije
engleski
Zone-Tastes and Flavours of the Zadar Region
nije evidentirano
flavour, taste, Zadar, zone
nije evidentirano
Podaci o izdanju
Zadar: Županija Zadarska
2017.
978-953-57917-8-2
86
objavljeno