Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Promjene sastava tijekom skladištenja AB kultire i jogurta proizvedenih s dodatkom inulina HD i TEX (CROSBI ID 335223)

Ocjenski rad | diplomski rad

Kristek, Štefica Promjene sastava tijekom skladištenja AB kultire i jogurta proizvedenih s dodatkom inulina HD i TEX / Hardi, Jovica (mentor); Slačanac, Vedran (neposredni voditelj). Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2001

Podaci o odgovornosti

Kristek, Štefica

Hardi, Jovica

Slačanac, Vedran

hrvatski

Promjene sastava tijekom skladištenja AB kultire i jogurta proizvedenih s dodatkom inulina HD i TEX

U radu je praćen utjecaj dodatka različitih tipova inulina na kakvoću i stabilnost uzoraka jogurta i AB kulture tijekom skladištenja. U uzorcima s različitim udjelima inulina HD i TEX praćene su promjene udjela mliječne kiseline, pH vrijednosti, reoloških parametara te intenziteta sinereze tijekom desetodnevnog skladištenja. Uzorci AB kulture pokazali su bolju trajnost od uzoraka jogurta. Tijekom skladištenja primjećene su razlike u čvrstoći gruša svih uzoraka. Bolja teksturalna svojstva pokazali su uzorci jogurta, bez obzira na udio dodanog inulina. Najmanja sinereza zabilježena je u uzorcima jogurta i AB kulture s dodatkom inulina TEX.

jogurt AB kultura; inulin; sinereza; gruš; skladištenje

nije evidentirano

engleski

Variations of properties during storage of AB culture and yoghurt produced by the addition of inulin HD and TEX

nije evidentirano

yoghurt; AB culture; inulin; syneresis; coagulum; storage

nije evidentirano

Podaci o izdanju

76

09.11.2001.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija