Analiza odabranih gastronomskih manifestacija i percepcije Istre kao gourmet destinacije (CROSBI ID 780969)
Druge vrste radova | elaborat/studija
Podaci o odgovornosti
Trošt Lesić, Klara ; Dropulić Ružić, Marinela ; Težak Damijanić, Ana
hrvatski
Analiza odabranih gastronomskih manifestacija i percepcije Istre kao gourmet destinacije
Manifestacije su iznimno značajan segment turističke ponude i motiv dolaska u destinaciju, izgrađuju imidž destinacije, omogućavaju bolju promociju destinacije, te imaju elemente privlačenja investicija u destinaciju i element atrakcije i animacije u destinaciji. Elaboratom su obuhvaćene 22 odabrane gastronomske manifestacije na području Istre koje imaju dugogodišnju tradiciju održavanja, nude autohtona a ponegdje i zaboravljena jela istarske kuhinje te prikazuju tradicionalan način pripreme (peke, štednjak na drva, krušna peć). Odabrane manifestacije analizirane su anketiranjem posjetitelja (domaćih i stranih), izlagača i lokalnog stanovništva. Također je analizirana i percepcija Istre kao gourmet destinacije, a uključivala je hotelske goste u sedam turističkih destinacija Istre u hotelima sa tri i četiri zvjezdice. Analizirano je i šest promotivnih gastronomskih akcija koje se održavaju u Istri u pred i posezoni.
gastronomske manifestacije, percepcija turističke destinacije, gastronomija
nije evidentirano
engleski
Analysis of selected gastronomic events and perceptions of Istria as gourmet destination
nije evidentirano
gastronomic events, perception of tourist destination, gastronomy
nije evidentirano
Podaci o izdanju
Institut za poljoprivredu i turizam
2016.
nije evidentirano
objavljeno