Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Analiza odabranih gastronomskih manifestacija i percepcije Istre kao gourmet destinacije (CROSBI ID 780969)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Trošt Lesić, Klara ; Dropulić Ružić, Marinela ; Težak Damijanić, Ana Analiza odabranih gastronomskih manifestacija i percepcije Istre kao gourmet destinacije // Institut za poljoprivredu i turizam. 2016.

Podaci o odgovornosti

Trošt Lesić, Klara ; Dropulić Ružić, Marinela ; Težak Damijanić, Ana

hrvatski

Analiza odabranih gastronomskih manifestacija i percepcije Istre kao gourmet destinacije

Manifestacije su iznimno značajan segment turističke ponude i motiv dolaska u destinaciju, izgrađuju imidž destinacije, omogućavaju bolju promociju destinacije, te imaju elemente privlačenja investicija u destinaciju i element atrakcije i animacije u destinaciji. Elaboratom su obuhvaćene 22 odabrane gastronomske manifestacije na području Istre koje imaju dugogodišnju tradiciju održavanja, nude autohtona a ponegdje i zaboravljena jela istarske kuhinje te prikazuju tradicionalan način pripreme (peke, štednjak na drva, krušna peć). Odabrane manifestacije analizirane su anketiranjem posjetitelja (domaćih i stranih), izlagača i lokalnog stanovništva. Također je analizirana i percepcija Istre kao gourmet destinacije, a uključivala je hotelske goste u sedam turističkih destinacija Istre u hotelima sa tri i četiri zvjezdice. Analizirano je i šest promotivnih gastronomskih akcija koje se održavaju u Istri u pred i posezoni.

gastronomske manifestacije, percepcija turističke destinacije, gastronomija

nije evidentirano

engleski

Analysis of selected gastronomic events and perceptions of Istria as gourmet destination

nije evidentirano

gastronomic events, perception of tourist destination, gastronomy

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Institut za poljoprivredu i turizam

2016.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Ekonomija