Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Upotreba mikrovalova u preradi poljoprivrednih proizvoda (CROSBI ID 412588)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Petrović, Josipa Upotreba mikrovalova u preradi poljoprivrednih proizvoda / Voća, Sandra (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2017

Podaci o odgovornosti

Petrović, Josipa

Voća, Sandra

hrvatski

Upotreba mikrovalova u preradi poljoprivrednih proizvoda

Mikrovalno zagrijavanje ima veliku primjenu u području prerade hrane. Ovom tehnikom uspješno se postiže uništavanje mikroorganizama pri temperaturama nižim od konvencionalnih metoda. U ovom radu navode se uređaji za mikrovalno zagrijavanje kao i njegovi dijelovi. Uspoređuje se sa konvencionalnim metodama, navode pozitivne i negativne karakteristike, te se spominje ekonomski značaj koji u većini slučajeva predstavlja odlučujući faktor. Korištenje mikrovalova kod prerade poljoprivrednih proizvoda polako zauzima svoje mjesto jer su proizvođači, ali i potrošači zainteresirani za nove metode prerade poljoprivrednih proizvoda. Svakim danom se sve više koriste nove tehnike procesiranja hrane u svrhu što boljeg očuvanja organoleptičkih svojstava i nutritivne kvalitete sirovine.

mikrovalovi, obrada sirovine, nove metode

nije evidentirano

engleski

The use of microwaves in the processing of agricultural products

nije evidentirano

microwavw, raw material processing, new methods

nije evidentirano

Podaci o izdanju

19

20.09.2017.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)