Upotreba mikrovalova u preradi poljoprivrednih proizvoda (CROSBI ID 412588)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Petrović, Josipa
Voća, Sandra
hrvatski
Upotreba mikrovalova u preradi poljoprivrednih proizvoda
Mikrovalno zagrijavanje ima veliku primjenu u području prerade hrane. Ovom tehnikom uspješno se postiže uništavanje mikroorganizama pri temperaturama nižim od konvencionalnih metoda. U ovom radu navode se uređaji za mikrovalno zagrijavanje kao i njegovi dijelovi. Uspoređuje se sa konvencionalnim metodama, navode pozitivne i negativne karakteristike, te se spominje ekonomski značaj koji u većini slučajeva predstavlja odlučujući faktor. Korištenje mikrovalova kod prerade poljoprivrednih proizvoda polako zauzima svoje mjesto jer su proizvođači, ali i potrošači zainteresirani za nove metode prerade poljoprivrednih proizvoda. Svakim danom se sve više koriste nove tehnike procesiranja hrane u svrhu što boljeg očuvanja organoleptičkih svojstava i nutritivne kvalitete sirovine.
mikrovalovi, obrada sirovine, nove metode
nije evidentirano
engleski
The use of microwaves in the processing of agricultural products
nije evidentirano
microwavw, raw material processing, new methods
nije evidentirano
Podaci o izdanju
19
20.09.2017.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb