Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Obrada poljoprivrednih proizvoda infracrvenim zračenjem (CROSBI ID 413777)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Bebić, Nina Obrada poljoprivrednih proizvoda infracrvenim zračenjem / Dobričević, Nadica (mentor); Šic Žlabur, Jana (neposredni voditelj). Zagreb, Agronomski fakultet, . 2016

Podaci o odgovornosti

Bebić, Nina

Dobričević, Nadica

Šic Žlabur, Jana

hrvatski

Obrada poljoprivrednih proizvoda infracrvenim zračenjem

Infracrveno zračenje kao toplinski tretman u obradi prehrambenih proizvoda nudi niz prednosti u obradi hrane koji se očituje smanjenjem vremena obrade, ravnomjernom zagrijavanju, smanjenju gubitaka nutritivne kvalitete proizvoda, primjena jednostavne i kompaktne opreme uz značajnu uštedu energije. Primjena i utjecaj zračenja dat je na primjerima prerade i dorade poljoprivrednih proizvoda, voćnih i povrtnih kultura te žitarica.

infracrveno zračenje, obrada poljoprivrednih proizvoda, sušenje, smanjenje težine, gubitak vode

nije evidentirano

engleski

Processing of agricultural products infrared

nije evidentirano

infrared radiation, processing of agricultural products, drying, weight reduction, water loss

nije evidentirano

Podaci o izdanju

25

14.09.2016.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija