Obrada poljoprivrednih proizvoda infracrvenim zračenjem (CROSBI ID 413777)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Bebić, Nina
Dobričević, Nadica
Šic Žlabur, Jana
hrvatski
Obrada poljoprivrednih proizvoda infracrvenim zračenjem
Infracrveno zračenje kao toplinski tretman u obradi prehrambenih proizvoda nudi niz prednosti u obradi hrane koji se očituje smanjenjem vremena obrade, ravnomjernom zagrijavanju, smanjenju gubitaka nutritivne kvalitete proizvoda, primjena jednostavne i kompaktne opreme uz značajnu uštedu energije. Primjena i utjecaj zračenja dat je na primjerima prerade i dorade poljoprivrednih proizvoda, voćnih i povrtnih kultura te žitarica.
infracrveno zračenje, obrada poljoprivrednih proizvoda, sušenje, smanjenje težine, gubitak vode
nije evidentirano
engleski
Processing of agricultural products infrared
nije evidentirano
infrared radiation, processing of agricultural products, drying, weight reduction, water loss
nije evidentirano
Podaci o izdanju
25
14.09.2016.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb