Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Ulje konoplje kao dodatak hrani (CROSBI ID 413784)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Šurić, Jona Ulje konoplje kao dodatak hrani / Dobričević, Nadica (mentor); Šic Žlabur, Jana (neposredni voditelj). Zagreb, Agronomski fakultet, . 2016

Podaci o odgovornosti

Šurić, Jona

Dobričević, Nadica

Šic Žlabur, Jana

hrvatski

Ulje konoplje kao dodatak hrani

Konoplja je kultura s vrlo širokom mogućnošću primjene. Nema velikih zahtjeva u uzgoju, a vrlo je korisna u plodoredu s drugim ratarskim kulturama. U globalnim gospodarstvima industrijska konoplja svoju glavnu primjenu ima u prerađivačkoj industriji prije svega papira, zatim tekstila, auto industriji, građevinarstvu, a široko se primjenjuje u restauratorskim zahvatima radi nekadašnjeg tradicijskog korištenja. Sjemenke konoplje koriste se i u prehrambenoj industriji. Za ljudsku hranu koristi se brašno i ulje od konoplje.

konoplja, prerada konoplje, hladno prešanje, ekstrakcija, ulje od konoplje

nije evidentirano

engleski

Hemp oil as a food additive

nije evidentirano

hemp, hemp processing, cold processing, extraction, hemp oil

nije evidentirano

Podaci o izdanju

25

16.09.2016.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)