Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Proizvodnja soka od borovnice (CROSBI ID 413787)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Murseli, Mateo Proizvodnja soka od borovnice / Dobričević, Nadica (mentor); Šic Žlabur, Jana (neposredni voditelj). Zagreb, Agronomski fakultet, . 2016

Podaci o odgovornosti

Murseli, Mateo

Dobričević, Nadica

Šic Žlabur, Jana

hrvatski

Proizvodnja soka od borovnice

Borovnica je višegodišnji listopadni grm iz porodice crnjuša koji daje slatke jstive plodove. Danas se uzgaja i raste na svim kontinentima osim Antartike. Razlikuje se mnoštvo sorti borovnice, a svaka od njih ima svoje specifične karakteristike. Uzgaja se uglavnom zbog ploda koji se koristi kao svježi, suhi, smrznuti ili u obliku prerađenih proizvoda.Plodovi su bogati vitaminom C, željezom, magnezijem, kalcijem i kalijem. Svježi sok bogat je izvor vitamina i minerala, a najbolje ga je konzumirati u svježem stanju.

borovnica, sok, prinos, tehnološki postupci, nutritivni sastav

nije evidentirano

engleski

Production of blueberry juice

nije evidentirano

blueberry, juice, nutritional compsition, yield, tehnological procidures

nije evidentirano

Podaci o izdanju

22

27.09.2016.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija