Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Nutritivne promjene batata u procesu sušenja (CROSBI ID 413851)

Ocjenski rad | diplomski rad

Livaić, Marija Nutritivne promjene batata u procesu sušenja / Matin, Ana (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, 2016

Podaci o odgovornosti

Livaić, Marija

Matin, Ana

hrvatski

Nutritivne promjene batata u procesu sušenja

Nutritivna vrijednost mesa četiri sorte batata (Ipomoea batatas L.): Bauregard, 414 Purple, O'Henry i Japanese različitih po boji mesa korijena (narančasto, ljubičasto, žuto i bijelo), analizirana je s proizvodnog područja Slatine.Analiziran je osnovni nutritivni sastav svježeg i termički dorađenog mesa četiri sorte batata kod konvekcijskog sušenja u dehidratoru i sušioniku pri tri različite temperature sušenja (50, 60 i 70 °C). Ovisno o načinu termičke dorade, dobivene su vrijednosti udjela sadržaja vode od 9, 02% do 9, 98%, udjela sadržaja pepela od 3, 01% do 6, 92%, udjela sadržaja škroba od 36, 01% do 50, 47%, te promjene koeficijenta obojenosti.

Ipomoea batatas L., nutritivne promjene, konvekcijsko sušenje, dehidrator, laboratorijska sušnica

nije evidentirano

engleski

Nutritional changes of sweet potato during drying process

nije evidentirano

Ipomoea batatas L., nutritional changes, convective drying dehydrator, laboratory drier

nije evidentirano

Podaci o izdanju

42

29.09.2016.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)