Mogućnost upotrebe enzimatskih pripravaka u hranidbi peradi (CROSBI ID 414206)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Zaninović, Leonarda
Janječić, Zlatko
Bedeković, Dalibor
hrvatski
Mogućnost upotrebe enzimatskih pripravaka u hranidbi peradi
Posljednjih dvadesetak godina iznalaze se načini kako povećati iskoristivost hrane za perad, postići dobre proizvodnje i zdravstvene rezultate u uzgoju i tovu pilića, a istodobno sniziti njenu cijenu proizvodnje. Tome doprinosi upotreba enzimskih ili multienzimskih pripravaka u hrani. Cilj ovog završnog rada bio je iz dostupnih literaturnih podataka proučiti utjecaj dodataka enzimatskih pripravaka na proizvodne rezultate u tovu peradi i proizvodnju konzumnih jaja. Prema mnogim istraživanjima uporaba enzimskih pripravaka u hranidbi peradi očitovala se boljim prirastom tjelesne mase, konzumacijom, konverzijom hrane, ali i povoljnim utjecajem na zdravlje peradi. U hranidbi kokoši nesilica dodatak različitih enzimskih pripravaka u obrok povoljno je utjecao na nesivost, kvalitetu jaja, ljuska je deblja i čvršća te možemo zamijetiti manju zaprljanost jaja. Dodatkom različitih enzimskih pripravaka u krmnu smjesu smanjujemo onečišćenje okoliša dušikom, amonijakom, kao i fosfatima.
enzimatski pripravci, hranidba, perad
nije evidentirano
engleski
Possibility of using enzymatic preparations in poultry feeding
nije evidentirano
enzymatic preparations, feeding, poultry
nije evidentirano
Podaci o izdanju
23
20.09.2016.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb