Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Utjecaj dodatka algi u krmne smjese kokoši nesilica na kvalitetu jaja (CROSBI ID 414217)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Tolić, Antonela Utjecaj dodatka algi u krmne smjese kokoši nesilica na kvalitetu jaja / Janječić, Zlatko (mentor); Bedeković, Dalibor (neposredni voditelj). Zagreb, Agronomski fakultet, . 2016

Podaci o odgovornosti

Tolić, Antonela

Janječić, Zlatko

Bedeković, Dalibor

hrvatski

Utjecaj dodatka algi u krmne smjese kokoši nesilica na kvalitetu jaja

Peradarstvo u Hrvatskoj je jedna od najrazvijenijih grana stočarstva sa dugom tradicijom i mnoštvom dobrih segmenata za daljnji razvoj, kako na velikim farmama, tako i na manjim obiteljskim gospodarstvima. Uzevši u obzir svjetski trend rasta osviještenosti o vlastitom zdravlju i prehrambenim navikama, potrošači konzumnih kokošjih jaja sve više traže proizvod koji će imati veću hranjivu vrijednost, a to se najviše odnosi na sastav Omega 3 masnih kiselina. Navedena istraživanja su nam pokazala kako osim ribljeg ulja, koje je jedan od osnovnih izvora Omega 3 masnih kiselina, alge predstavljaju dobar izvor Omega 3 masnih kiselina jer je njihov masno-kiselinski sastav jako sličan masno-kiselinskom sastavu riba (Herber i Van Elswyk, 1996). Osim niza prednosti koje ovaj proizvod donosi za ljudsko zdravlje, također ne smijemo zapostaviti ni dobrobit koju imaju same životinje. Dakle, aktualna istraživanja daju dokaze da ćemo, ukoliko unaprijedimo našu prehranu na način kako nam se sugerira, imati dulji i kvalitetniji život. Industrija hrane, među ostalim i ona dotaknuta u ovom prikazu, je tu da nas uvjeri da činimo pravu stvar kupnjom baš tog proizvoda.

alge, kokoši nesilice, krmne smjese, kvaliteta jaja

nije evidentirano

engleski

Influence of algae addition in feed mixtures of laying hens on egg quality

nije evidentirano

algae, laying hens, feed mixtures, egg quality

nije evidentirano

Podaci o izdanju

21

20.09.2016.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)