Mogućnost upotrebe ostataka iz proizvodnje šampinjona u hranidbi kokoši nesilica (CROSBI ID 414255)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Matijević, Magdalena
Janječić, Zlatko
Bedeković, Dalibor
hrvatski
Mogućnost upotrebe ostataka iz proizvodnje šampinjona u hranidbi kokoši nesilica
U današnje se vrijeme sve više pokušavaju naći novi alternativni načini hranidbe raznih vrsta životinja mnogim različitim dodacima, koji bi poboljšali njihove proizvodne karakteristike, zdravlje i dobrobit te samu proizvodnju možda učinili ekonomski isplativijom. Gljive kao dodatak hranidbi peradi imaju različit utjecaj na njihove unutrašnje organe, konstituciju, zdravlje, tjelesnu masu, količine mikroorganizama u probavnom taktu, nesivost, mitarenje te karakteristike samih jaja. U radu opisana istraživanja imala su za cilj proučiti utjecaje dodatka šampinjona i potrošenog supstrata na gore navedene karakteristike, te proučiti njihov efekt na prerađivačke pokazatelje u peradarskoj industriji, poput industrija mesa i jaja. I dalje je upitno koliko i kako dodatak gljiva stvarno utječe na sve parametre i proizvodne pokazatelje u peradarskoj industriji, te bi na tu temu trebalo provesti neka daljnja istraživanja.
šampinjoni (Agaricus bisporus), potrošeni supstrat od uzgoja šampinjona, brojleri, nesilice, jaja
nije evidentirano
engleski
The possibility of using residues from the production of mushrooms in nutrition of layers
nije evidentirano
mushrooms (Agaricus bisporus), residues of mushroom, broilers, hens, eggs
nije evidentirano
Podaci o izdanju
26
25.09.2015.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb