Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Mogućnost upotrebe ostataka iz proizvodnje šampinjona u hranidbi kokoši nesilica (CROSBI ID 414255)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Matijević, Magdalena Mogućnost upotrebe ostataka iz proizvodnje šampinjona u hranidbi kokoši nesilica / Janječić, Zlatko (mentor); Bedeković, Dalibor (neposredni voditelj). Zagreb, Agronomski fakultet, . 2015

Podaci o odgovornosti

Matijević, Magdalena

Janječić, Zlatko

Bedeković, Dalibor

hrvatski

Mogućnost upotrebe ostataka iz proizvodnje šampinjona u hranidbi kokoši nesilica

U današnje se vrijeme sve više pokušavaju naći novi alternativni načini hranidbe raznih vrsta životinja mnogim različitim dodacima, koji bi poboljšali njihove proizvodne karakteristike, zdravlje i dobrobit te samu proizvodnju možda učinili ekonomski isplativijom. Gljive kao dodatak hranidbi peradi imaju različit utjecaj na njihove unutrašnje organe, konstituciju, zdravlje, tjelesnu masu, količine mikroorganizama u probavnom taktu, nesivost, mitarenje te karakteristike samih jaja. U radu opisana istraživanja imala su za cilj proučiti utjecaje dodatka šampinjona i potrošenog supstrata na gore navedene karakteristike, te proučiti njihov efekt na prerađivačke pokazatelje u peradarskoj industriji, poput industrija mesa i jaja. I dalje je upitno koliko i kako dodatak gljiva stvarno utječe na sve parametre i proizvodne pokazatelje u peradarskoj industriji, te bi na tu temu trebalo provesti neka daljnja istraživanja.

šampinjoni (Agaricus bisporus), potrošeni supstrat od uzgoja šampinjona, brojleri, nesilice, jaja

nije evidentirano

engleski

The possibility of using residues from the production of mushrooms in nutrition of layers

nije evidentirano

mushrooms (Agaricus bisporus), residues of mushroom, broilers, hens, eggs

nije evidentirano

Podaci o izdanju

26

25.09.2015.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)