Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Utjecaj termičke dorade na različite cvjetne vrste (CROSBI ID 414792)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Podolšak, Maja Utjecaj termičke dorade na različite cvjetne vrste / Matin, Ana (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2017

Podaci o odgovornosti

Podolšak, Maja

Matin, Ana

hrvatski

Utjecaj termičke dorade na različite cvjetne vrste

Cvijeće u svježem obliku na tržištu je najatraktivnije, no međutim, njegov vijek trajanja je vrlo kratak i takvo cvijeće postiže visoke cijene, te je njegova dostupnost sezonska. Kao adekvatnu i jeftiniju zamjenu za dekorativne, industrijske, kozmetičke i razne druge svrhe može nam poslužiti sušeno cvijeće. Sušeno cvijeće pravilnom termičkom doradom ne gubi na svojoj atraktivnosti, kao ni na kvalitativnim svojstvima latica. Brojne vrste cvijeća su pogodne za sušenje kao što su ruže, hortenzije, ljiljani, neven, maćuhice, karanfili, gerberi i tratinčice. Osim prirodnog sušenja koje je najjednostavnije i najučestalije, postoje i mnogi drugi načini na koji se cvijeće može dovesti do stanja željene vlažnosti koji će u ovom radu biti objašnjeni te će biti prikazan utjecaj na kvalitativna svojstva cvjetova i njihova upotreba.

sušeno cvijeće, termička dorada, kvalitativna svojstva

nije evidentirano

engleski

Effects of thermal finish on various flower species

nije evidentirano

dryied flowers, thermal finishing, quality features

nije evidentirano

Podaci o izdanju

35

22.09.2017.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)