Utjecaj termičke dorade na različite cvjetne vrste (CROSBI ID 414792)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Podolšak, Maja
Matin, Ana
hrvatski
Utjecaj termičke dorade na različite cvjetne vrste
Cvijeće u svježem obliku na tržištu je najatraktivnije, no međutim, njegov vijek trajanja je vrlo kratak i takvo cvijeće postiže visoke cijene, te je njegova dostupnost sezonska. Kao adekvatnu i jeftiniju zamjenu za dekorativne, industrijske, kozmetičke i razne druge svrhe može nam poslužiti sušeno cvijeće. Sušeno cvijeće pravilnom termičkom doradom ne gubi na svojoj atraktivnosti, kao ni na kvalitativnim svojstvima latica. Brojne vrste cvijeća su pogodne za sušenje kao što su ruže, hortenzije, ljiljani, neven, maćuhice, karanfili, gerberi i tratinčice. Osim prirodnog sušenja koje je najjednostavnije i najučestalije, postoje i mnogi drugi načini na koji se cvijeće može dovesti do stanja željene vlažnosti koji će u ovom radu biti objašnjeni te će biti prikazan utjecaj na kvalitativna svojstva cvjetova i njihova upotreba.
sušeno cvijeće, termička dorada, kvalitativna svojstva
nije evidentirano
engleski
Effects of thermal finish on various flower species
nije evidentirano
dryied flowers, thermal finishing, quality features
nije evidentirano
Podaci o izdanju
35
22.09.2017.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb