Odabir ambalažnog materijala za pakiranje:V-alkoholnih i bezalkoholnih pića (CROSBI ID 96104)
Prilog u časopisu | stručni rad
Podaci o odgovornosti
Galić, Kata
hrvatski
Odabir ambalažnog materijala za pakiranje:V-alkoholnih i bezalkoholnih pića
Održivost voćnih napitaka u prvom redu je uvjetovana rastom mikroorganizama i kemijskim promjenama tijekom skladištenja. Komercijalno proizvedeni napitci podložni su gubitku arome ukoliko nisu proizvedeni na odgovarajući način i ukoliko su skladišteni pri povišenim temperaturama kroz duže razdoblje. Trajnosti voćnih napitaka uglavnom se ispituje na očuvanje vitamina tijekom proizvodnje i skladištenja. Značajan utjecaj pri tome ima i vrsta ambalaže u koju se sokovi pakiraju. Ambalaža propusna na zrak uzrokovat će i brže smanjenje sadržaja vitamina u odnosu na nepropusnu (hermetičku) ambalažu. Promjene koje se odvijaju kod flaširanog (ili u nekom drugom ambalažnom materijalu čuvanog) vina također ovise o tehnološkom postupku proizvodnje i uvjetima čuvanja. Vino je podložno različitim negativnim promjenama (zamućenju, taloženju) koje su većinom uzrokovane pogrešnim rukovanjem. Da bi se izbjegle te promjene potrebno je provesti niz zaštitnih postupaka tijekom čuvanja vina.
Ambalažni materijali; alkoholna i bezalkoholna pića
nije evidentirano
engleski
Selection of a food packaging materials:V-alcoholic and soft beverages
nije evidentirano
Active packaging; packaging materials; meat; modified atmosphere packaging
nije evidentirano